sladdar och konstruktioner som används i hörlurar

Olika typer av hörlurar som gör sin väg in i marknaden kan lätt förvirra en köpare samtidigt välja en av dem för deras ändamål. Och förståeligt nog så, att lära känna de intrikata mönster och mönster sladd i samband med dessa hörlurar är näst intill omöjligt för dessa människor. Så, innan du gör ett köp, behöver du förstå grundligt olika mönster och mönster ackord som kan ses i hörlurar. Detta kommer att hjälpa dig enormt när du väljer dem.

Vanliga mönster i hörlurar

Även om det finns olika mönster att välja på i hörlurar, kan de alla vara i stort sett delas i öppna och slutna former. Om du specifikt letar efter en “naturlig” ljud då öppna hörlurar för dig. Däremot har de sin andel av nackdelar. Chansen är stor att externt buller kan inkräkta din musik och detta kan vara särskilt irriterande medan skruva upp volymen högre. Dessutom, kan du förvänta dig musik att läcka från dina hörlurar till andra närliggande och detta kan lätt störa dem.

Den slutna versionerna av dessa hörlurar kommer att erbjuda dig en mer intim upplevelse att lyssna på musik. Men jämfört med de öppna typerna, kommer dessa hörlurar gör bass lerigare. Och var inte förvånad över att se vissa ljudegenskaper uttalas alltför i dessa former av hörlurar också.

korder

Liksom i fallet med andra komponenter som används i hörlurar, hörlurssladdar finns i olika utföranden. Medan några hörlurar levereras med en “Y-formad sladd, andra kommer med ett” J “formad sladd. I fallet med förre, dyker enkelsträng ut från pluggen och det delar av bara för att få återigen kontakt med sina respektive kåpor. Men i ‘J’ formade sladdar, vilket kan ses i fallet med canalphones och öronsnäckor, en enda tråd som är synlig få avspjälkas.

Den huvudsakliga skiljer mellan de två formerna ligger i hur de tillämpas. I fallet med “Y” sladd, är en ände längre än den andra. Detta för att göra det möjligt att linda runt huvudet och sedan vidarebefordra den till öronen. Tanken bakom denna konstruktion är att lindra vissa spänningar i sladden och göra det tufft för hörlurarna dras ut ur örat. Men det finns ingen förneka det faktum att detta arrangemang ibland kan vara besvärligt. De flesta av de hörlurar som vi ser idag, dock utnyttja raka sladdar. I det här fallet, kommer sladden ur kontakten hela vägen upp till vänster hörlur och blir ansluten dit. Tråden på andra sidan matas internt via pannband.

Högre-end hörlurar föredrar att använda “Y” sladden till dess rakare motsvarigheter. Detta är till stor del beror på att längden på sladden är lika på båda sidor i den förra typen, och detta säkerställer att båda sidorna ljudmässigt matchas i större utsträckning.

Med tanke på alla dessa aspekter av hörlurar i åtanke borde säkert hjälpa dig en hel del när man köper dem. Ingen tvekan, det finns andra faktorer också som måste beaktas. Men åtminstone, bör ovanstående uppgifter hjälper dig att komma igång i din beslutsprocess.