producerar beats med takt kangz ‘Beat Thang – del 1

Det har varit på gång länge, men Vispa Thang av Beat Kangz, en professionell nivå beat maker / trummaskin / arbetsstation har äntligen kommit.

Och medan vissa tror att det kan ha visat upp sent till festen (som de coola som gör), det är att föra inte bara chips och dip, det är en komplett musikproduktion arbetsstation som kombinerar funktionerna i flera enheter, inklusive signalbehandling, mixning, mastering, MIDI-sekvenser, dator inspelning och musik sampler.

Vispa Thang är redo att strida med NI: s Maschine beat-maker, Akai MPC 2500/MPC 5000 beat-beslutsfattare, och Rolands MV-8800 beat-Maker (numera en äldre produkt). Frågan är om sina beats kan stå upp till den typen av värme. . .

I denna serie artiklar kommer vi att tala om Vispa Thang funktioner, design, ergonomi, ljudkvalitet, och slutligen undersöka om den typ av beats du kan förvänta dig från en världsklass studio kan produceras bara med beat Thang och en hörlurar-var du än är?

Vi kommer även att utmana Beat Thang: s 15-minuters beat-tillverkare garanti: Om du inte gör beats inom 15 minuter att öppna lådan, oavsett om du har producerat beats innan eller ej-Beat Kangz kommer att erbjuda ett “nej -frågor-bad, pengarna-tillbaka-garanti. “Plus, ger vi dig några produktionsanläggningar tips för att tappa allvarliga beats med beat Thang.

Vad betyder ett namn?

Som den store barden Shakespeare en gång sa, “ett beat-maker med något annat namn skulle fortfarande släppa beats som ett fult barn.”. . . eller kanske det var DJ ShakezPeer. . . (Jo, jag tyckte det var Shakespeare).

Jag måste erkänna, först var jag lite avskräckta av namnet beat Thang, men sedan igen, det fanns en tid då den största amerikanska actionhjälte hette “Arnold,” och talade med en tjock wienska accent-och det verkade att komma ut okej (ingen slår Arnold). Så gjorde om The Beat Kangz vill vara trogna sina rötter och kultur som Arnold, sedan mer makt till dem.

Min oro är att de kan pigeonholing Vispa Thang. Folk kanske tror att det är ett beat-maker för rap och hip-hop beats bara. Inte sant. Dess 3.000-plus ombord ljud kan sträcka sig över flera genrer, bland annat dans, pop, dubstep, electronica, och mer. Plus Vispa Thang funktionalitet är vad du kan förvänta dig från en professionell studio verktyg.

Så länge vi är på ämnet namn, låt oss tala om några av namnen bakom beat Thang. Två särskilt hoppa på mig: slå-maker extraordinaire Dallas Austin (Michael Jackson, TLC, Madonna, Pink) och producenten Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Peter Gabriel).

Som en äkta studio nörd som talar i vördnadsfull toner om Bob Ezrin-hans och Dallas Austin engagemang säger mig att det inte bara kan slå Thang span flera genrer, sin design inkorporerar upplevelsen av studion proffs.

Det finns en stor skillnad mellan studio redskap som är konstruerade av de människor som använder den för att göra hitlåtar och utrustning designade av elingenjörer som aldrig tappade beats. Namnen Ezrin och Austin berättar att beat Thang är en allvarlig beat-maker som “förstår” hur det kreativa flödet fungerar.

Och det är frågan vi ska diskutera i nästa artikel i denna serie: Den fysiska utformningen av beat Thang och hur dess kontroller hålla dig i det kreativa sinnet.