plasma tv kablage

Precis som alla andra tv, för att kunna titta på din nya plasma, behöver du kablar för att ansluta den. Till skillnad från din vanliga tv men kan du inte använda de billiga kablar eller det kommer att helt motverka syftet. Billiga kablar kommer att påverka bildkvaliteten & ljud & kommer att sätta dig tillbaka till ruta ett, kommer du att undra varför du köpte den nya TV i första hand eftersom det kommer att se ut ungefär som din gamla gjorde.

Här är några av de nyare video anslutningar, som alla är digitala. Genom en high-end digital anslutning, kommer DVD-och satellitsignaler ser ut och låter så bra som din plasma-tv kan återge dem.

Den så kallade “digitala trinity” inkluderar:

Digital Visual Interface (DVI): Denna kontakt passerar en okomprimerad videosignal från HDTV-mottagare och andra signalkällor till din plasma-TV. Du hittar DVI anslutningar på de flesta 2004 HD plasma-skärmar och inbyggd HD plasma-TV, liksom vissa high-end DVD-spelare, nyare datorer, och HD-satellitmottagare.

Anm: Det finns två typer av DVI-gränssnitt: DVI-I och DVI-D. DVI-I är kapabla att göra både digitala och analoga anslutningar, medan DVI-D är rent digitalt. Om du vill ansluta två bitar av utrustning, som båda stöder DVI-anslutningar, som går med en DVI-D-kabel gör att du kommer att använda en digital anslutning snarare än en analog.

High Definition Multimedia Interface (HDMI): HDMI tar DVI ytterligare ett steg genom att lägga upp till åtta kanaler med digitalt ljud till DVI digitala video. HDMI är full “bakåtkompatibel” med DVI. Det är genom att ansluta en DVI-aktiverade satellitmottagare, säger, att din helt nya HDMI-aktiverad plasma monitor (utan att få digitalt ljud, förstås). På så sätt förblir din plasma-TV som är kompatibel med “äldre” DVI-endast utrustning

EEE 1394 (aka FireWire samt iLink): IEEE 1394 är en annan digital anslutning som överför videosignaler i en komprimerad form – så att de kan registreras. Denna typ av anslutning är kanske mest känd för digitalt ljud används, särskilt som ett sätt att läsa MP3-filer på en iPod. Ändå har IEE 1394 funnit sin väg in på ryggen på vissa DTV, särskilt de som tillverkas av Mitsubishi.
När du kör dina kablar, använd alltid den minsta längden möjligt. Över 18 meter kräver anpassade kablar, du kommer troligen att ha att ha detta gjort. När du mäter för detta, se till att du står för avstånd samt hur mycket kommer att döljas bakom väggen (om detta kommer att vara fallet).

En bra uppsättning kablar kör du från $ 80 till $ 120, beroende på längden som du behöver. Som jag sa tidigare, inte snåla på dina kablar eller du kommer att ångra det, men gå inte för den dyraste heller, det är inte nödvändigt.