perle terminalservrar ger brandvägg-säkra seriella anslutningar med http tunnel

Perle Systems presenterar stolt den första och enda Terminal Server på marknaden kan ge HTTP Tunneling. Genom att införliva HTTP Tunneling teknik, Perle IOLAN s möjlighet att säkert ansluta och transportera seriella data mellan fjärranslutna seriella kamrater över internet utan att behöva ändra brandväggsinställningar.

Ansluta till avlägsna seriell kommunikation baserade enheter, oavsett om det är den seriella konsolen porten på en utrustning eller en industriell PLC, är en enkel sak när man använder ett slutet, särskilt nät. Genom att använda en seriell till Ethernet terminalserver såsom Perle IOLAN är seriella data till och från hamnen paketeras på Ethernetpaket och transporteras till en avlägsen IP applikation eller en peer IOLAN där den omvandlas tillbaka till seriell för anslutning till det seriella enhet inbördes. IP-adressen för alla inblandade element är kända och klient-server relationen är klart.

Vid försök att göra detta över Internet är det emellertid inte så enkelt. I företagsmiljöer är anslutningar till Internet skyddas av brandväggar, routrar och proxyservrar. De enskilda enhetens IP-adresser visas som en översatt dynamiskt nätverk (NAT) till enheter på internet och är inte direkt adresserbara.

Brandväggar är också mycket annat på vilken typ av IP-sessioner som tillåts till och från internet. Hypertext Transfer Protocol (HTTP) den standard som används av webbläsare verkar under TCP-port 80, är ??brandvägg-säker och är allmänt tillåts passera. Andra protokoll som SSH (port 22) eller Telnet (port 23) är normalt blockerad. För att möjliggöra detta måste brandväggen konfigurationen ändras som äventyrar företagets befintliga säkerhetspolitik.

“Perle IOLAN s med HTTP Tunneling teknik lösa detta problem, säger Al Davies, chef för Product Marketing för Perle Systems. “Detta är hur det fungerar. En avlägsen HTTP Tunneling IOLAN klient bakom en brandvägg etablerar en HTTP-session med en IOLAN server motsvarighet på Internet ligger i ett företags DMZ (demilitariserad zon) eller Tjänsteföretag plats. Genom att använda standard HTTP GET och SET kommandon, dessa kamrater har nu möjlighet att utbyta paket. Seriella data från en ansluten enhet kan nu omvandlas av IOLAN och skickas över Internet till dess HTTP tunnel inbördes. Den IOLAN inbördes kommer sedan byta paketet tillbaka till seriell. Resultatet är en brandvägg-säker, smidig seriell anslutning via internet. “