luftkonditionering – en kylanordning

En luftkonditionering är en gadget som kyler inomhusluften genom att ta bort värme och deponera det utanför. Det används i bilar, hus, kontor, butiker, restauranger och andra inomhus faciliteter. Luftkonditioneringsapparater används också för att reglera fuktighet och renhet av omgivningen.

Varje luftkonditioneringar har varierat funktioner, men det finns vissa saker att se. Dessa inkluderar variabel luft riktning för att förhindra utkast, enkelt att ta bort och lätt att rengöra luftfilter för att minska smuts och luftburna irriterande, tyst motor, luft värmeväxlaren för att uttömma gammal eller rökfyllda luft, multi-justerbar hastighet, och termostatstyrd kontroll för temperatur.

För enkelhetens skull många rum luftkonditioneringsanläggningar har nu trådlös fjärrkontroll för att ändra inställningar även riktningen på luftflödet – från andra sidan rummet. Många enheter har timers för att programmera enheten att starta eller stänga av, så vi kan ställa in AC för att sätta på precis innan vi kommer hem eller stänga när vi somnar.

Det finns olika företag som tillverkar luftkonditioneringsanläggningar som Whirlpool, Kenmore, Panasonic, Carrier, Samsung, LG, Sharp, guldstjärna, Haler och många fler.

Det finns nu en stor variation i de typer av luftkonditioneringssystem tillgängliga. Central luftkonditionering, mini Split luftkonditioneringar, Absorption luftkylare,

evaporativa kylare, Absorberande Chillers, Bärbara luftkonditioneringsanläggningar, Termostater, Automobile luftkonditioneringsanläggningar.

AC ger komfort villkor under vilka människor tenderar att känna sig mycket bekväm. Under dessa förhållanden arbetsmiljön effektiva de mänskliga varelser blir högsta, varför de kan arbeta med större vitalitet.

Luftkonditioneringen hjälper cirkulera filtrerad luft inne i rummet eller på kontoret. Denna luft är fri från damm och smutspartiklar, rök, mikroorganismer, bakterier etc. fönstren i luftkonditionerade rum och kontor är stängda, till och med ljudet från luftkonditioneringsapparater är mycket låg. På grund av detta finns stillhet inne i rummen, vilket ger lugnande sova på natten.

På grund av ovanstående så många fördelar användning av luftkonditioneringar har blivit så mycket omfattande i dag. I tidigare dagar, var luftkonditionering anses vara den punkt på lyx, nu har det blivit posten nödvändighet utan som en bara inte kan leva i extrema sommaren förhållanden.

Traditionellt har luftkonditioneringsapparater ansetts vara “lyx” apparater, och därför har efterfrågan på luftkonditioneringsanläggningar antingen kommer från den institutionella segmentet eller från rika hem i den övre huvudstadsregionens städer i Indien. Det är inte längre fallet. Även lätt finansieringsalternativ har gjort luftkonditioneringsapparater billigare och en “måste-ha” apparaten på mer och mer medelklass samhälle.