hur man bygger ett enkelt system hemnätverk

Många människor har relativt okomplicerade behov för sina hemnätverk. Redan nu att flera datorer i ett enda hem är vanligt, är systemen ofta inte nätverk, med filöverföring görs med hjälp av “sneaker net”, eller kopiera filer till och från en CD eller genom att skicka filer via e-post.

Detta är en bra tid att bygga ditt eget hemnätverk, om du alltid har velat. Kostnaderna och komplexiteten i systemen är lägre än någonsin. Bara komma förbi använda teknisk terminologi är det största hindret för många nya byggare hemnätverk. Den utrustning du behöver är ganska enkel. Du kommer att behöva Cat-5 (eller Ethernet) kablar för ett trådbundet nätverk. Fundera över var du planerar att ställa in din dator för att avgöra hur mycket kabel du kommer att behöva och sedan lägga på ca 1/5 fler kabel än så – du behöver alltid lite mer än du tror. Om du planerar att bygga ett trådlöst nätverk, kan du hoppa över kablarna.

Du behöver också en switch eller en router för alla dessa kablar (eller radiovågor Om det är ett trådlöst nätverk) för att ansluta till. En hubb eller en switch är bara en låda med portar för att ansluta kablarna till – en brytare har något fler funktioner än vad en hubb. En router är bättre och kan hantera delning internetuppkoppling, det är nästan ett måste för ett hemnätverk. Jag säger nästan eftersom du kan använda en av datorerna i ditt nätverk för att hantera Internet Connection Sharing. Det är dock i de flesta fall betydligt enklare att bara använda en router istället för att binda upp en hel del av resurserna i en av datorerna hantera anslutning delning.

Du kommer också att behöva nätverkskort (eller nätverkskort) i varje dator, skrivare eller någon annan enhet som du vill vara på nätet. Dessa kan vara dina vanliga 10/100 Ethernet-kort eller 802.11b / g-kort som kan användas för ett trådlöst nätverk. Om du bygger ett trådbundet nätverk, kan du använda Ethernet-utrustning med 10MB eller 100MB hastigheter. De är båda så billigt, att det finns egentligen ingen anledning att inte gå till 100MB utrustning. Dessa enheter stöder generellt utrustning som körs i den äldre standarden samt. Det finns även Gigabit Ethernet, men det är oöverkomligt dyr för många byggnad ett hemnätverk.

Installera, montera och / eller ställa all hårdvara enligt tillverkarens anvisningar. Varje enhet i nätverket måste ha minst en IP-adress av sin egen. IP-adresser är de siffror du kanske har sett på internet innan, såsom: 70-1-2-125. På ett hemnätverk, kommer din IP-adresser ser ut 192.168.0.1 eller 10.121.0.1.

Din IP numreringen ska börja med routern. Denna enhet är centrum för ditt nätverk, föreställa sig en stjärna med strålar av ljus från den. Varje kabel eller trådlösa signalen är en av dessa ljusstrålar. Ändarna av dessa strålar är där dina enheter är. Om routern har numret 192.168.0.1, då datorer och annan utrustning skall numreras 192.168.0.2, 192.168.0.3. Inte tilldelar samma adress till två enheter.

Du måste läsa manualen för din router för de närmare detaljerna om hur man tilldelar dessa adresser samt dokumentationen för datorns operativsystem.