hur datacentret förändringar interop ecs privata moln

Massor av intressant diskussion på Interop Enterprise Cloud Summit verkstad i morse. Före lunch, hörde vi från Citrix Steve Shah, Sr Director of Product Management, NetScaler och Cloud Product Group på hur datacentret förändras med molnet.

Antaganden om datacentret:
* Inkrementell server köp
* Traditionella differentierad lagring fungerar
* Tiered nätverk
* Statisk kraft

När du har dessa antaganden, får du de facto-standarder.

standarder:
* Konsekvent server utseende
* Konsekvent lagring, nätverk och protokoll
* Segmenterade, små, nätverk
* Standarder kränkning: överbokning

Nu har vi virtualisering och molnet. Virtualisering är bra – vi har gjort det här ett tag. Enligt Gartner hade 18% av datacentret arbetsbelastning som kan virtualiserade blivit virtualiserade vid utgången av 2009. OK – så grunderna i virtualisering är inställda. Det finns människor där ute som vet hur man gör detta. Leverantörer har gjort flytten att stödja virtualiserade arbetsbelastningar. Alla goda ting.

Men hur molnet?

De två är inte lika.

Det handlar om att vara elastiskt. Den ena vanligt inslag bland alla moln definitioner är att vara elastisk. Annars, du får inte fördelarna med molnet.
Du vill kunna köra någon server, helst. Du vill ha någon lagring, helst. Du vill komma åt någon plats på nätet, helst. Eftersom arbetsbelastningen flyttas – makten flyttar.

Vilka är problemen med datacentret nu när man funderar på att flytta till molnet? Förvaring. Servrar. Nätverk. Elastisk lagring kan hantera ekrar, med erbjudanden reservkapacitet. Behöver människor att tänka om hur de hanterar lagring – vilka leverantörer de använder och de lösningar de har? Servrar har ett liknande problem till lagring. Varje aspekt måste vara identiska, köpa vi ofta överskottskapacitet. Nätverk har också liknande frågor.

Så hur man ska hantera allt detta? Bekräfta din strategi. Var tydlig med dina krav. Få värde från molnet genom att tänka elasticitet. Slutligen, tänk på hybrid moln.

Förändringar är inte billiga – identifiera vad som är nödvändigt, mot molnet för den skull molnet. Du kanske måste få överkapacitet – men gör det vettigt eller du? Arbeta baklänges från krav på molnet.

Var villig att acceptera att det finns vissa saker att göra för att få värdet från molnet. För att få värdet från molnet, minns elasticitet. Cloud vinner genom överteckning och elastisk användning. Att få vinna, storlek datacentret för överraskningen tillväxt. Det handlar inte om att definiera molnet, det handlar om att få värde.
Tänk på hybrid moln. Inte alla moln är Amazon. Tänk om du kan isolera arbetsbördan att dra nytta av elasticitet.

Det verkar de sista poäng från Steve är – strategi och elasticitet. Om du tänker innan du flyttar till molnet, bör du kunna hantera det hela.