tv – saker du behöver veta innan du köper

Vad är storleken på utrymmet på TV kommer att vara i?

Mät utrymmet där TV kommer att placeras. Det bör finnas 1 tum till 2 inches utrymme längs toppen och sidorna, och ryggen ska ha tillräckligt med utrymme för god ventilation för att förhindra överhettning. Det bör också finnas tillräckligt med utrymme för enkel installation av kablar och andra audio / video-komponenter. När du har gjort dina mätningar ta dem med dig till affären där du kommer att göra ditt köp.

Rummets storlek:

För 26-tums eller 27-tums skärmar, behöver du ett avstånd av ca 6 meter. Om att köpa en 32 tum, är cirka 8 meter tittande utrymme rekommenderas. Om du tittar på 35 tum eller 37 tum LCD-tv, kommer du vill ha minst 10 meter utrymme. Plasma-TV som är 50 inches till 60 inches, 12 meter utrymme skulle möjliggöra maximal bildupplevelsen.

När du bygger ditt eget visning utrymme, prata med en kunnig person som är specialiserade på att sälja hemmabiosystem underhållningssystem för att utvärdera belysning, fastigheter ljud, liksom storleken på rummet. Det är viktiga faktorer när man beslutar om vilken typ av visuell och ljud underhållning du kommer att använda.

Storlek på leverans fordon:

Du behöver ett tillräckligt stort fordon för att säkert transportera din nya tv. Detta undviker säkerhetsfrågorna för passagerarna samt förebygga skador uppstår på TV. Om du tittar på en stor LED-TV, en liten lastbil, skåpbil eller SUV kommer att ha gott om utrymme för transport. Du kanske vill överväga att ha företaget leverera det till dig. Om TV upprätthåller eventuella skador under leveransen, kommer företaget att ersätta den utan kostnad för dig.

Bildkvalitet:

TV-apparater med svarta bildrör ger bättre bildkvalitet än en grå bildrör kommer. En grå bildröret har inte de höga kontrast funktionerna i en svart slang. Dessutom förhindrar en platt skärm bländning från fönster och lampor i rummet, och det blir mindre bildförvrängning än du skulle få med en tub skärm. En svart platt skulle ge dig den bästa visuella upplevelsen.

Uppgraderar funktioner:

Se till att din nya TV har förmågan att lägga uppgraderade komponenter såsom Blu Ray, videobandspelare och DVD-spelare. Även om du inte har dem just nu kanske du vill lägga till dem senare för att uppdatera ditt hemmabiosystem underhållningssystem.

fjärrkontrollen:

En universell fjärrkontroll kan hantera alla dina audio / video-komponenter i en enhet. Detta är bättre än att behöva använda flera enheter för att hantera olika elektroniska enheter. Dessutom, kolla om fjärrkontrollen har tillräcklig back-belysning för att göra knapparna lätt synliga i ett mörklagt rum.

Om fjärrkontrollen är felplacerad, kan du styra TV: n utan det? Dessa kontroller finns vanligen på framsidan av TV: n under skärmen. På LCD-TV och plasma-TV, kan kontrollerna ses på sidan. På vissa TV-apparater, knapparna för att styra dem är bekvämt placerade på toppen.

När du köper TV-apparater du har många val. Dessa är bara några tips för att säkerställa att du köper den bästa TV som passar dina behov.