Oreck släkthistoria

Den Oreck Företaget är känt för att göra dammsugare, men även tillverkar luftrenare och diverse hushållsprodukter. Företaget gör flera modeller av hushåll dammsugare, shoppa (våt / torr) dammsugare, waxers golv och lackerare, och luftrenare.

Den Oreck Corporation grundades av David Oreck i USA 1963. Företaget är baserat i New Orleans, Louisiana, och dess huvudsakliga produktion i en modern 375.000 kvadratmeter fabrik i Long Beach, Mississippi.

Oreck Corporation började som tillverkare av upprätt dammsugare för hotellbranschen i USA. De konstruerade en lätt men ändå kraftfull och tålig vakuum som föredrogs av hotellet hemhjälp under de mycket tunga modeller tillgängliga vid den tidpunkten. Oreck dammsugare visade sig så populär att de nu används i över 50.000 hotell världen över. Efter att ha använt dessa effektiva dammsugare på jobbet, ville hotell personal att köpa maskiner för hemmabruk, vilket föranledde Oreck som framställer hushållsprodukter modeller samt deras kommersiella linjer. Deras produkter, medan inte billig, är kända för exceptionell hållbarhet och enkel hantering.

Den Oreck XL 8-pound dammsugare, bortsett från att vara en av de lättaste modellerna på marknaden, har en fabrikstestade uppskattade produkt livslängd på 18 år. Arthritisgrunden gav detta vakuum ett Ease of use beröm för sin exklusiva Helping Hand Handtag, vilket är ergonomiskt utformad för att minska belastningen på handleder och armar. Användaren kan helt enkelt trycka och dra vakuum utan att behöva greppa handtaget ordentligt, vilket gör det mycket lättare att använda för arthritissufferers.

Den Oreck luftrenare fungerar genom att locka luft partiklar såsom pollen och damm på en elektriskt laddad samling rutnät. En enhet kan rena luften i en 30 fot fyrkantigt rum. Efter att ha passerat luft över en uppsamlingsplatta till fångar partiklar, är en luft Revitalizer läggas till i slutet av luftrenaren som frigör negativa joner för att vitalisera luften. Air Revitalizer kan slås på eller av på Professional luftrenare. Lämnar theAir Revitalizer på ger en behaglig, ren doft, men har ingen effekt på luftrenare s reningseffekten.

Den Oreck luftrenare är inte en ozongenerator eftersom den inte förlitar sig på ozon som en del av reningsprocessen. Emellertid är ozon en naturlig biprodukt av många elektriska apparater. Luftrenaren s Air Revitalizer avger endast en mycket låg nivå av ozon, väl under UL och FDA riktlinjer för 50 ppb (parts per billion). Även ozongeneratorer säljs av andra tillverkare, de gör ett dåligt jobb med att rena luften och generera höga halter av ozon, särskilt i små utrymmen, vilket irriterar lungorna. Konsumenterna uppmanas av hälsomyndigheter och EPA att inte köpa dessa enheter.

Samlingen galler Oreck luftrenare, som bör hållas rena för att bibehålla effektiviteten i enheten, är lätt att ta av och kan tvättas enkelt med en kort tid i varmt vatten och diskmedel. Företaget erbjuder en specialiserad rengöringslösning för insamling cellen, men om inte luften är full av tjärliknande ämnen såsom cigarettrök, är detta inte nödvändigt. Andra än kolfilter, vilket inte är nödvändigt att rena luften finns det inga engångsfilter att köpa.

Oreck modellen fungerar annorlunda än ett HEPA-filter. HEPA står för High Efficiency Particulate Avskiljningsgrad, och Dessa filter använder en matta av mycket fina fibrer för att fånga luftburna partiklar.

HEPA-filter skapar hög motståndskraft mot luftflöde, som blir värre då filtret laster med smuts. Detta motstånd orsakar HEPA-enheter att använda mer energi, och kostar mer att driva. Eftersom filtret blir mer och mer igensatta, minskar prestanda. Därför, HEPA-enheter kräver att användaren ofta byta de dyra filter. Eftersom Oreck använder bara en tvättbar uppsamlingsplatta, är fortsatt kostnaden inte ett problem med sina luftfilter.

Det är dock viktigt att hålla samlingen cellen ren, eftersom det inte fungerar väl när det täckt med damm. Företaget råder användare att tvätta kollektorn efter 4 veckors initial användning och var 8: e vecka därefter, men varje hus har en annan mängd damm, så det är bäst att kontrollera enheten med några veckors mellanrum för att se om en film har samlats på samlare.

Nya enheter levereras med en 3-års garanti, och renoverade enheter levereras med en 1-års garanti. Företaget har varit i branschen under en lång tid och har ett gott rykte för att hedra sina garantier.