mp3-spelare utforskas

MP3 är en term som är relaterat till en standard för digital ljudbearbetning som ger digitala ljudfiler kan komprimeras i storlek och därmed gjort mer portabel. Samtidigt välja Mp3-spelare vissa punkter bör noteras.

Du kan välja en spelare som har en hårddisk för program lagring, en som använder flashminne (minnen, flash-kort, etc.) eller en som använder standard CD-format med musik som lagras i mp3 eller andra komprimerade format. Den musik på nätet och video programmering är nu allmänt tillgänglig från alla möjliga källor, från konstnären direkt genom att iTunes och hårddisk-spelare, till exempel Apples iPod.

De finns med upp till 100 GB lagringsutrymme som är fysiskt liten. Om du behöver lagra stora videoprogram sedan en hårddisk alternativ kan vara bra alternativ. Flash-minne erbjuder några enastående fördelar. Vid skrivande stund, går flashminne på upp till 4 GB, vilket medför att cirka tusen mp3 låtar. Flash-minne har inga rörliga delar och så tål lite tuffare behandling. Bärbara CD-spelare kan spela mp3 och andra komprimerade ljudformat samt vanliga CD-skivor.

Med denna teknik kan du ladda ner din musik till datorn och bränna den på en cd i mp3-format, och kan spela den i din bärbara spelare. . En enda skiva kommer rymma 700 MB musik, eller cirka 175 låtar. Det finns två aspekter på att kunna styra ljudet via din mp3-spelare.

Man är sin anslutning. I första hand måste du kunna ladda ner den musik du vill höra i det format som kommer att passa din spelare, och vice versa. Så först måste du se till att du väljer en spelare som är kompatibel med källan. (Det finns många andra alternativ, inklusive Virgin, Napster, Sony, som alla erbjuder olika medier alternativ.)

Andra måste du ha en enkel anslutning mellan datorn du hämta ditt program på och din bärbara mp3-spelare. De flesta spelare nuförtiden använder USB seriella gränssnitt. Du ansluter din MP3-spelare till din fysiska själv genom hörlurar, eller så kan du ansluta den till din dator, din hi-fi-system, och även använda en trådlös anslutning i bilen.

Vikten av vikt, kan fysiska dimensioner och batteritid inte underskattas. De flesta tillverkare främja en batteritid. Enheter med Hard-Drive lagring väger mer. De är skrymmande än enheter med flashminne. De flesta aktörerna på marknaden har acceptabla ljud trohet och den största svagheten kan ofta hittas i headset och högtalarsystem som de är anslutna till.