gigabit hanterad switch – tre typer av webb-switchar för små kontor som du kan installera

För många ett hem, kommer kontoret, SOHO, eller ett hemmakontor som delar en Internetanslutning och lagring med hjälp av ett hemnätverk, ett hanterat nätverk switch, eller en industriell managed switch vara en overkill. Men dessa dagar, är många av oss använder våra hemnätverk eller mindre kontorsnätverk för strömning av video till våra HDTV, eller för VoIP telefonlinjer. Några av oss har ens anförtro våra hem eller småföretag säkerhet tagningar till vårt hemmakontor nätverkslagring. I sådana situationer kan en automatisk switch inte vara tillräckligt, men en hanterad switch, eller, företrädesvis en bana hanterad switch skulle vara att föredra.

varför hanteras gigabit switchar på uppgång i små företag och mindre kontor?

Oavsett varför, lyckades Ethernet-switchar har funnit sin väg från storföretag till mindre kontor, och slutligen till hemmakontor och bostäder. Priserna på ethernet managed switchar, även gigabit managed switchar faller nyligen och antalet funktioner och deras användarvänlighet ökar, så det är vettigt även för en SOHO, små kontor / hemmakontor, att överväga att ersätta en vanlig strömbrytare med en bana managed switch, eller en smart switch. Varför? För att förbättra kvaliteten på videoströmmar, inklusive video säkerhetslösningar footage strömmar, och för att förbättra VoIP kvalitet. I ett företag som använder VoIP telefonlinjer, borde det vara skäl nog! I denna artikel kommer vi att ge en snabb överblick över de tre typerna av ett hanterat nätverk switch som du kan välja mellan: Unmanaged, Smart / Managed, och Managed nätverksswitch. Vi kommer dispell några av de myter och marknad-tala i processen. Detta bör göra det lättare för dig att avgöra vilken typ av strömbrytare är bäst för ditt hem, litet kontor, eller hemmakontor och om du ska “byta nu.”

Ohanterade switchar

Oövervakade switchar är den typ där du ansluter omkopplaren i vägguttaget, bifoga alla nätverkskablar, och omkopplaren “bara fungerar.” De kan fungera för dig också, men håll ögonen öppna. Om du märker lägre kvalitet på din VoIP-telefon-anslutning med kunder, eller ens tappade samtal, kanske det är dags att “byta” till en hanterad switch. Eller, om du inte har möjlighet att strömma video över ditt nätverk ordentligt, kanske det är dags att uppgradera till en managed LAN switch, eller hanteras lokalt switch nätverk.

Smart switchar

Smart switchar uppfanns av marknadsavdelningar av stora datortillverkare när det var uppenbart att priserna gick ner och antalet funktioner i managed switchar har ökat. Ett av de viktigaste inslagen var hanteringen av en switch över ett webbgränssnitt, vilket resulterar i en term som förvaltas switch, eller web hanterad switch. Växlarna var marknadsförs som växlar som smart kan hantera de flesta funktioner, samtidigt som du på webben tillgång till några andra funktioner. För det mesta är det innebar att, med hjälp av webbgränssnittet, du bara inte kan styra så många funktioner i ett nätverk switch som med en vanlig, äldre, kommandoradsgränssnitt. Så vi kan klassificera smarta switchar, eller webb hanterade switchar, någonstans mittemellan de opåverkad och fullt managed switchar. När du är shopping för smarta switchar, vill du handla en kompromiss mellan pris och funktioner, så ha det i åtanke.

Fullt hanterade switchar

Dessa är de växlar som gör att du maximal kontroll över trafiken via ditt nätverk. De består ofta av en kraftfull CLI, kommandoradsgränssnitt, och idag ofta gånger även webbgränssnittet. Dessa är toppen av de hanterade växlar linjen, och även de dyraste, speciellt den snabbaste gigabit managed switchar.