funktioner i din mp4-spelare

När MP3 kom in på marknaden, de var en stor hit. De var små och bärbara, och ägarna kunde lyssna på all sin favoritmusik på resande fot. Nu har du MP4-spelare som iPod, med ännu mer avancerade, attraktiva funktioner!

Med MP4-spelare (iPod), kan du inte bara lyssna på dina favoritlåtar, kan du också titta på dina favoritfilmer, musikvideor och TV-program, tillsammans med alla dina MP3-låtar. Det kan göra andra saker också – du kan lyssna på FM-radiostationer, kan du spela in röstanteckningar, och på vissa enheter kan du även läsa din favorit e-böcker.

Sedan 1993, när MP3-tekniken först introducerades på marknaden, hade det varit den viktigaste musikformat. Den nyligen införda MP4 med dess mer komprimerat ljudformat har återigen förändrat hur digitalt ljud uppfattas. De flesta människor kanske inte är medvetna om hur MP4 skiljer sig från MP3 och tror att MP4s är mer komprimerad och därmed mindre än de ljudfiler i MP3-format, andra förutsätter att dessa två representerar olika tekniker.

Det finns både gemensamma drag samt distinktioner mellan MP3 och MP4-spelare. Den viktigaste punkten som kommer till sinnet när man jämför de två, är att MP4-format har egenskaper som gör upp för alla brister i MP3, och kvaliteten på uppfattningen av filer i MP4-format är mycket bättre jämfört till MP3.

I grund och botten är MP4 en behållare. Så det har förmågan att transportera video och ljudfiler. Så den grundläggande skillnaden är att mp4 innehåller ljud och video på samma gång medan MP3-format kan endast stödja ljudfilerna. Den MP4-spelare (iPod) kan du inse något större och bättre än något du kan tänka dig. Det är ett nytt koncept som kallas Structured Audio, och det är ett sätt att beskriva ljud i de mest ultra-modernt sätt.

Den MP4-tekniken stödjer en ljudkvalitet som motsvarar den framtida standarden för en mängd olika multimedia-applikationer, inklusive dator musik och spelljud, varför man kan tänka på MP4 som nästa steg i utvecklingen av det filformat som började med MP3 .

Det finns många typer av MP4-spelare på marknaden. De är mycket lätta och har små skärmar av 1,2 tum, men vissa av dem kan ha skärmar på upp till 2 inches. Högtalarna är inbyggda i spelarna och det finns hörlur uttag också. Det är inte ovanligt att hitta OLED-skärm egenskaper. OLED ger klarare och skarpare bilder jämfört med LCD bilder.

En stor egenskap av MP4-spelare (iPod) är att det inte finns otaliga knappar för olika kommandon. Endast ett fåtal knappar är tillräckliga för ändamålet. Minnet är ganska stor på 8 GB för flash-baserad och 100 GB i händelse av mikro baserad hårddisk.

De senaste MP4-spelare (iPod) stödjer även tredje part, minneskort, som är extern … de har även USB-stöd. Hörlurar och andra tillbehör finns också med MP4, men ibland kvaliteten kanske inte upp till märket.

På grund av det förmågan att leverera både video och ljud på samma gång, kan MP4-enheter (iPod) erbjuda ett ännu större utbud av funktioner såsom e-post, webbsurfning, chatt, musik och video nedladdning, digitalkamera, Bluetooth och många fler. Flera språkalternativ och gaming förmåga bidrar till dess mångsidighet. Funktioner såsom röstinspelning möjliggöra MP4 enheter som ska användas inte bara för underhållning utan även för professionella ändamål.