Xbox 360, PlayStation 3, eller Nintendo Wii

De nuvarande state-of-art video game system utgör en bit av ett dilemma för dem av oss som inte växer upp inrotade i sådana tekniska framsteg. Så, här, i ett nötskal, är din grundläggande lektion om vad som är vad i gaming kriget!

Xbox 360 (Microsoft)

Denna “framtidens underhållning”, som infördes förra året precis i tid för semester, levereras till gameplayers en fantastisk ny grafik erfarenhet. Det lovade och levererade nya tekniskt avancerade HD-spel plus en utökad online-speltjänst. Det gångna året har varit bra.

Plusfunktioner: High Definition gaming – Stora Biblioteket av top-notch spel, kompatibel med över 200 xbox titlar inklusive Halo och Halo 2 – Utmärkt Redesign (mindre, kan sitta platt eller på sidan) – 3 USB-portar + kapacitet för 4 trådlösa kontroller – Bästa online tjänster och funktioner – Differentierad prissättning med valfria komponenter för att passa användaren

Con: Att konkurrera med Sonys Playstation 3, behöver du massor av tillbehör som kan hamna kostar ungefär samma

*****************************************

PlayStation 3 (Sony)

DRIVA! Detta system ger dig mer av allt – snabbare RAM, större hårddisk (s), gratis online-nätverk, Wi-Fi och Bluetooth, multi minne-kortläsare och HDMI-utgång, Cell mikroprocessor och Blu-ray optisk enhet. Puh! Det är också den största av de 3-system.

PLUS EGENSKAPER: Den mest kraftfulla system som finns – High Definition gaming – Bakåtkompatibel med tidigare Playstation-spel – Blu-ray DVD-spelare – Teckning-gratis online-nätverk!

Con: De “buggar” kommer att ta ett tag att få retts ut, har du en HDMI-klar HDTV – Nya top-tier spel kan ta lite tid – Den dyraste systemet?.

*****************************************

Nintendo Wii

Ett nytt sätt att spela! Wii saknar kraften i Playstation 3 eller Xbox 360, det gör inte DVD-filmer eller HD, men det verkligen gör upp för det på det sätt den spelar! Wii: s primära controller faktiskt detekterar rörelse och rotation i tre dimensioner, vilket gör det till en sann interaktiv upplevelse — med ett knyck med handleden, svinga dig ett basebollträ eller tennisracket. Skicka en golfboll flyger över fairway som du följer-thru. Spelarna är verkligen en del av spelet!

Plus Funktioner:! Mer prisvärd än de andra – Redo att spela på någon TV – Innovativa Controllers – Bakåtkompatibel med Gamecube-spel, controllers + minneskort – Kan även ladda ner äldre spel från N64 och andra system – DVD- möjliggöra version väntas under 2007.

con: Nej HD eller DVD-spelare

****************************************