Vet dina pennskanner-olika typer av penna skannrar

Om du är intresserad av att köpa (eller ens låna) en penna scanner, är det viktigt att förstå de olika typer av penna skannrar och deras användningsområden. Det finns några stora tillverkare av penna skannrar (IRISPen, Planon och Wizcom) att varje gör många olika modeller med varierande kapacitet. För att göra det lättare för dig, kommer vi att bryta ner de typer av penna skannrar i sina olika huvudkategorier. Genom att bestämma vilken kategori av pennskanner är rätt för dig, kan det vara lättare att göra inköp som bäst passar dina behov.

grundläggande anteckningar / text skanning

Skanna text och “dumpning” den i en tid av ordbehandlingsdokument är den mest grundläggande funktionen av nästan varje pennskanner. Dessa pennor använder OCR (Optical Character Recognition) teknik för att konvertera bilder till text. Om du bara vill använda din penna scanner för att ta anteckningar från en lärobok, broschyr, eller annan litteratur, är detta rätt typ av scanner för dig. Andra valfria funktioner för dessa typ av penna skannrar inkluderar på enhetens skärmar (inklusive pekskärm), förmåga att läsa texten högt, bild skanning och språk översättning. Välkända modeller av denna typ av pennskanner inkluderar IRISPen Express 6, Wizcom InfoScan 2, och Planon DocuPen R705.

översättare

Det finns en hel klass av penna skannrar som utformats speciellt för språk översättning. Medan vissa modeller har en översättare funktion som en eftertanke, är dessa konstruerade från grunden för detta ändamål. En översättare pennskanner har typiskt ord för ord översättning och kan läsa tillbaka den översatta texten omedelbart för kontroll och förståelse ändamål. Den IRISPen Översättare 6 är en sådan modell av pennskanner och erkänner 128 olika språk. De flesta översättare modellerna också typiskt införliva de funktioner som finns i anteckningar penna skannrar. Förutom den IRISPen Translator 6, är Wizcom Quicktionary linjen annan kapabel grupp av skannrar översättare penna. Denna typ av penna scanner är perfekt för främmande språk studenter och lärare samt personer som reser ofta.

Top of the Line / High End

Utöver de ovan nämnda typerna av penna skannrar, det finns också high-end eller verkställande modeller av penna skannrar som tenderar att införliva det största antalet funktioner. Om du letar efter top of the line enheter med så mycket minne och redigering kapacitet som möjligt, kan det vara den typ av penna scanner för dig.

I ett kommande inlägg kommer vi att diskutera hur man ska gå om shopping för en penna scanner. Under tiden hoppas vi att du har hittat denna uppdelning av olika typer pennskanner informativa. Om du har hittat den här artikeln till hjälp då ska du kolla in våra andra artiklar om penna skannrar.