LED-TV – vad man ska leta efter när man köper

LED-TV är redan den snabbast växande teknik inom platt marknadsplatsen och 2010 ser ut att bli året för betydande konkurrens för att starta, eftersom tillverkarna till exempel Samsung, Sharp, Sony, Toshiba och LG tillkännager sin försäljning förutsägelser. Samsung förväntas 2009 att se försäljning av cirka 2 miljoner LED-TV, men slå den siffran med en försäljning på 2,6 m, och för detta år de förväntar försäljning för att hoppa till en svindlande 10 miljoner. Samsung närvarande personlig majoriteten av marknaden med 68,3% marknadsplats dela med Sharp på andra plats med 27,9%. Med detta sagt, andra ledande varumärken har insett de möjliga försäljningen för de kommande åren och fortsätter att lansera konkurrenskraftig teknik och kostnader. Under 2013, det förväntas att över 156 miljoner LED-TV-enheter kommer att ha sålts.

LED-TV har orsakat viss förvirring eftersom de infördes, och Samsung, till exempel, har ombetts att skicka in sin marknadsföring termer för att förklara att LED-TV är de reklam är dock inte enbart LED men är LCD-TV med LED-teknik. Detta innebär tekniskt att LED-LCD-TV är LCD-TV med LED-ljusteknik, som antingen kan vara bakgrundsbelyst eller kantupplyst. Bakgrundsbelyst LED-LCD-TV har en panel av lysdioder bakom LCD-skärmen som skapar mycket mer eller mycket mindre ljus för att förbättra bilden visas. Kantupplyst TV har LED-belysning som omger kanten som pekar lätt till vitala områden och även möjliggör för kroppen att vara slimmad.

LED-TV kan vara upp till en tredjedel tunnare än vanliga platta skärmar TV, på grund av storleken av LED belysning jämfört med CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps) används i LCD-TV. LED-tv ger också en mycket mer levande bilder med förbättrad kontrast och färgspektrum. Betraktningsvinklarna är förbättras också, och nu rival de av en Plasma-TV. Även om dessa faktorer är helt avgörande för den totala prestandan av LED LCD-TV, en av de främsta försäljningsargumenten är minskad energiförbrukning. Edge upplysta LED LCD-TV använder 40% mindre ström än en LCD-TV som kvicksilverfria lysdioder som används behöver mycket mindre energi att tändas. De flesta tillverkare är också såsom energibesparing och miljövänliga funktioner också, så din klimatpåverkan och energi räkningar skulle kunna minskas. Effekten på strömförbrukningen kan vara mycket dramatiskt i jämförelse med plasma och andra LCD-TV. Ambient ljussensorer utnyttjas på LG-tv, som ett exempel, också minska strömmen genom att känna av ljuset i rummet och justera TV ljusstyrka därefter.