hur Gracenote fungerar med din blu-ray-spelare

Om du är som jag och har sett otaliga film i din livstid, har du frågat definitivt själv dessa frågor, “Vart har jag sett denna skådespelare innan?”, “Vad är detta skådespelare namn?”, Medan du tittar på en film. Lyckligtvis har Gracenote kommit till vår räddning och gav en lösning som skulle tillfredsställa alla våra nyfikenhet och hjälpa oss att besvara dessa irriterande frågor. Powered by Gracenote metadata tjänsten, ett chip utrustad inom våra Blu-ray DVD-spelare ger oss oändliga mängder av uppgifter om skådespelare och musiker. Och vi inte ens pausa vår film.

Sony, som äger Gracenote, har utrustat sina nya spelare med denna teknik. Och kommer att fortsätta att göra det på deras kommande Blu-ray DVD-spelare. BDP-S380, BDP-S480, BDP-S580 och BDP-S780 Blu-ray-modellerna kommer att ha video Upptäck, MusicID och VideoID besöker funktioner. Gracenote inte kommer att begränsas till Sony spelare, är det att arbeta med LG för att inkludera VideoID och MusicID i både BD670 och BD690 Blu-ray-modeller. Sony och LG Blu-ray DVD-spelare ska släppas någon gång i början av 2011.

video utforska

Gracenote erkännande teknik används med video Explore. Vissa kanske känner till detta på grund av movieIQ, som finns på vissa Sony Blu-ray-skivor och använder en liknande teknik. Gracenote, naturligtvis, var ansvarig för movieIQ. Video Utforska kommer att ha en unik förmåga att förse användare med innehåll som inte finns på Blu-ray-skiva. Du kan se det som att lägga till mer extra funktioner till din film. Detta är bra eftersom inte alla Blu-ray-skivor kommer packat med bonusmaterial.

Vilken Video Utforska faktisk inte är sortera igenom över 40 unika innehåll attribut av tusentals rörliga bilder. Allt från anteckningar produktion besättning, nyckelord, medlemmar gjutna, omslagsbilder, biografier, Betyg, sånger, konstproduktion, ateljéer, genre och språk. När allt innehåll filtreras och sorteras, kan det ge dig alla typer av relevanta uppgifter, inklusive sådana saker som direktörerna nästa projekt eller stillbilder från filmen som visas.

Om detta inte är tillräckligt, kan du utforska ytterligare. Ta reda på styrelseledamöter motivation för att göra filmen, hur han påverkades i sin karriär eller få trivia film på film och de inblandade aktörerna. Men du använder video Upptäck, det kommer att expandera din bildupplevelse. Ger dig mer information och media, utöver det innehåll som finns på Blu-ray-skiva.

videoid och MusicID

De VideoID och MusicID funktioner Explore som Video, i att du kan komma åt information utanför ett visst Blu-ray. Du kan få hela diskografi av en musiker eller filmografi av en skådespelare. Genom att bara trycka på några knappar på fjärrkontrollen kan du komma åt en skådespelare biografi och alla rörliga bilder och TV-program han eller hon har dykt upp. Det finns även en option att köpa filmer. VideoID, genom Gracenote Global Media Database, kan ge dig information om dessa filmer som gjutna medlemmar, skivomslag, regissörer och synopsis.

MusicID kommer att berätta den musik som spelas i filmen eller TV-show. Och som VideoID, får du mer information genom att bara trycka på några knappar på fjärrkontrollen. Du kan komma åt information om musiker som deras biografi och diskografi, vilket album låten är från, och låta dig göra ett köp.

Gracenote Global Media Database är en välkommen funktion till Blu-ray-spelare. Bevisa oss med omedelbar information om de filmer vi tittar på. Att låta oss söka valde Internet apps, inklusive YouTube ™ och Qriocity ™, för att hitta relevant och extra underhållning, utöver vad som är på Blu-ray Disc.