en kort historik om radio

Det förväntar sig att nästan alla hushåll i USA har minst en radio. Uppfinningen av radion var beroende av två tidigare upptäckter: elektromagneten och telegraf.

Elektromagneten upptäcktes 1825. Denna upptäckt öppnade dörrarna till global kommunikation! Fem år senare, överförs Joseph Henry framgångsrikt en elektrisk ström via kabel som sträckte sig över en mil och som orsakade en elektromagnet att utlösa klingande av en klocka. Sålunda var den elektriska telegrafen född. En av de mest kända namnen i samband med telegraf är Samuel Morse som är mest känd för serien av prickar (kort ljud) och bindestreck (mer ihållande ljud) som används för att sända meddelanden genom alfabetet kod (således kallas Morse Code). Telegraph blev det enda sättet att snabbt långväga kommunikation fram till 1877 och uppfinningen av telefonen.

Batterierna är intressant, eller hur `t de? Används av den vanlige konsumenten, de är små, men kraftfullt packade instrument som producerar ström som används för många kameror, väckarklockor, radioapparater och andra enheter. Vad som gör detta elproduktion möjligt? I fallet med telefon-och it `s tidiga utformning och användning, producerade batterier de grundläggande kraftkälla för elektromagneten.

Batterierna har två ändar som man har tilldelats ett `+` eller positiva, och den andra en `-` eller negativt. När en batteridriven anordning är påslagen, elektronerna som produceras av batterierna, snabbt röra sig från den negativa sidan till den positiva sidan av batterierna. Något behövdes för att avbryta denna snabbt flöde av elektroner eller hitta batterierna helt förbrukas inom en kort tid. För att åstadkomma detta används en tråd ofta in mellan de positiva och negativa terminaler och en `belastning, t.ex. en radio, vilket skapar ett litet magnetfält i tråden. De elektromagnetiska vågor som är närvarande nu, har förmågan att överföra ljud (tal, musik, och så vidare) samt visuella bilder upptäcks av synen genom luften.

Det finns flera forskare som måste nämnas som avgörande för telefonen eftersom det är känt att de flesta av oss. Mahlon Loomis skapade trådlös telegraf. Guglielmo Marconi visade möjligheten till radiokommunikation. I 1985 Marconi, sänds och tas emot en radiosignal. Med hjälp av Morse alfabetet, skickade han den första trådlösa signalen som sänds över Engelska kanalen och i sinom tid, kunde han få Morse bokstaven S som började i England och nådde Newfoundland som blev början på transatlantiska radiotelegrafi (1902).

Trådlösa signaler fått långtgående användas som ett kommunikationsmedel för räddningsarbetet vid en olycka eller katastrof inträffat till sjöss. År 1899 den amerikanska armén började använda trådlös kommunikation, som härstammar från ett fyrskepp utanför Fire Island. Den amerikanska flottan var omkring två år bakom armén använder trådlös telegrafi.

1903, meddelade president Roosevelt (Theodore) och kung Edward VII via denna nya och förbättra tekniken. Den välkända Robert Perry, med radiotelegrafi, förmedlas budskapet att han hade `hittat Pole`.

Den första AM-radio in i världen av telekommunikation i början av 1900-talet. Denna enhet gjorde användningen av något svaga vågor möjligt för kommunikation. Detta var den tid då ordet `radion`, som vi vet idag för radioenheter, började användas.

Man tror att i December 23, 1900, var professor Reginald Aubrey Fessenden den första personen att framgångsrikt överföra mänsklig röst genom radiovågor. Vid 1915 var tal först skickades över hela USA börjar i New York och skickas till San Francisco. Något senare inträffade sändning över Atlanten från Arlington, Virginia, till Paris vid Eiffeltornet.

Det är verkligen fascinerande alla forskare och teorier fysiken som ledde till uppfinningen av radion. Marconi, har Alexander Popov, Oliver Lodge, Fessenden och många andra, alla lämnat viktiga bidrag till en uppfinning som gjorde världen så annorlunda, skulle det troligen ingen av dem föreställa. Radion era var född.

Denna artikel är under GNU FDL licens och kan distribueras utan föregående tillstånd från författaren. Men författarens namn och alla webbadresser (länkar) som nämns i artikeln och biografi måste hållas.