bästa sätten att dela personliga videor

Dela på din TV
Det enklaste sättet att dela HD-filmer är att ansluta din kamera eller telefon till din LCD eller Plasma HDTV via en HDMI-kabel. Använd kontrollerna kamerans uppspelning eller en fjärrkontroll för att spela och hoppa klipp.

spela på datorn
Överför eller fånga bilder till datorn med en USB 2.0 eller FireWire (IEEE 1394) kabel. Smartphone och ficka videokamera klipp vanligtvis inte behöver konverteras, de är redo att spela och dela när de drabbade datorn. Att titta på video från en videokamera eller en kamera med film fånga kapacitet, kan du behöva konvertera filmklipp. Windows Movie Maker (PC) och iMovie (Mac) gör det ganska lätt. Du fångar precis klipp och spara dem eller exportera dem till ett spelbart format: MOV, AVI, WMV, MP4, etc.

svimmar dvds
Komma videos DVD-redo att visa på att nya Vizio TV (eller någon TV) kan åstadkommas på några få steg. Först, fånga klipp från din kamera eller smartphone i Windows Movie Maker, iMovie, eller annat videoredigeringsprogram. Nu, redigeringar gör att filmen på tidslinjen. Nästa, exportera till ett format som MOV, AVI eller WMV. Sedan importera till en DVD-bränning som Roxio MyDVD (50 $) eller DVD Kraftbrännare (kostnadsfri), skapa en DVD-meny, och bränna så många kopior som du vill dela.

Dela online
De flesta nyare peka-och-skott och DSLRs, videokameror pocket och mobiltelefoner ansluta direkt till sociala medier och samtidigt konvertera filmklipp. Annars kan det bli nödvändigt att importera eller fånga klippen till datorn, trimma den i ett redigeringsprogram och exportera den till en filtyp som stöds av hosting webbplatser som YouTube, Vimeo, Facebook, MySpace, eller TwitLens (för Twitter). När laddade, kan du omedelbart dela den med din kontaktlista, skicka den i ett e-postmeddelande, bädda in den i en webbsida, eller helt enkelt dela den med världen.

Läs hela artikeln här.