varför du borde få tre kredit upplevelser samtidigt – och inte bara en

Du kanske vet att federala lagstiftningen ger dig rätt till en kostnadsfri kredit rapport varje år från tre huvudsakliga kreditbyråer: Equifax, Experian och TransUnion. Men vet du en av de bästa sätten att göra det, och enkla metoder för att hålla koll på din kredit värdering året runt?

För att få dina recensioner kredit värdering utan kostnad från kredit värdering byråer, bara logga in på Annualcreditreport.com, webbplatsen som upprätthålls av de tre kreditupplysningsföretag. När du begär din information kredit värdering, har du fått möjlighet att få dessa berättelser i en i varje av två metoder: oväntat, eller under en period av flera månader, kanske upp till ett år.
Vissa specialister förespråkar att du bara får en enda kredit rapport i taget, svindlande dem var fyra månader eller så, för att se dina filer kredit värdering under hela året. Under denna situation, kan du hämta din Equifax rapport i januari, din Experian rapport fyra månader senare kunde, och sedan din TransUnion rapporten i en andra 4 månader, i september. Följande år du skulle upprepa cykeln, välja upp de respektive kredit historier gång i januari, kanske och september. Förespråkarna för denna teknik föreslår att, för att utföra denna teknik, måste du ordna e-postmeddelanden, varningar text eller andra påminnelser som hjälper dig hålla koll på din kredit värdering – och när till nästa begära en kredit fil – hela året.

Detta förlopp kan arbeta, föreslår jag starkt en speciell metod. Speciellt tror jag att du kan vara mycket bättre att få alla tre kredit historier utan dröjsmål, och registrera dig för en givande kredit övervakning tjänst. (FreeCreditReport.com har en god service kredit övervakning, eftersom det följer alla tre kontoren kredit värdering, och kommer att ge dig en varning till någon övning i din kredit filer, rapporterade motsvarande förfrågningar, nyöppnade kredit konton värdering, eller sena fonder av samlare).
Så varför är det mest fördelaktigt att få all din kredit recensioner samtidigt – i motsats till att vänta och få dem recordsdata kredit värdering i ett sicksack trend under loppet av flera månader? Det kokar ner till de fyra huvudsakliga fördelar:

Ett. Snabbare beslut av fel Om en sak är vilseledande i något i all din kredit värdering information önskar du att veta om det och få dem rättade, pronto. Om du drar alla tre av dina berättelser kredit värdering, du är i stånd att omedelbart berätta om en, två eller alla din kredit värdering informationen har felaktigheter om din kredit värdering förflutna. Om så, du kanske kan börja ifrågasätta dessa fel omedelbart. Om du råkar väntat på att få din kredit studier, kunde månader går med skadlig, felaktiga uppgifter om din kredit värdering recordsdata utan att du ens veta om det. Och glöm inte, om du är på jakt efter några lån, kan misstag i din kredit recordsdata orsaka din programvara måste avvisas, eller kan driva dig att betala högre räntor än vad du borde.

2. Läsbarhet om skillnader och avvikelser i din kredit värdering Information genom att ta en titt på alla tre kredit studier i liveuppträdande, kommer du att få klarhet och uppfattning i ett antal potentiella variationer och avvikelser som finns i dina många kredit-filer. Som en illustration, inte en i alla dina recensioner närvarande att detta elev lån du betalat sig, men det skiljer två saknas det information? I så fall ska du ha det konstruktiva betalning historia (dvs. ett register över din framgångsrika inteckning payoff) läggas till de två andra filer kredit värdering. Och hur är det med andra avvikelser? Är du listad som en certifierad konsument eller ett visst kreditkort konto på din TransUnion rapporten, utan som ett samarbete signerat av just samma kredit-konto på din Equifax fil? Skillnaden kan tyckas känsligt, men det kan mycket väl påverka din kreditvärdighet. Dessutom, har du någonsin dragit dina poäng kredit värdering och aldrig förstått varför poängen kopplade till Experian rapporten kom hit in på 700, medan poängen baserat på din Equifax filen var en 675, och TransUnion-länkade rating var bara 658? Dessa poäng avvikelser kan stadigt definieras av olikheterna i dina filer kredit värdering, skillnader som anges förfrågningar, mängden pengar som betalas visat, eller avgiften monitorrapport rapporteras i alla dina filer kredit värdering.

Tre. Bättre Credit Training Kanske den främsta fördelen med att visa alla dina kredit erfarenheter är sammantaget den fantastiska mängden ekonomiska skolgång kommer du säkerligen få om din kredit profil genom att titta på höjdpunkterna i varje kredit-fil, och det sätt på vilket liknande information är erbjudas på ett annat sätt i varje kredit värdering rapport. Var och en av alla oss lär annorlunda, och du kommer att upptäcka att du bara uppfattar någon sida av din kredit högre (eller inte så väl) från de studier som genereras av Equifax, Experian och TransUnion. Till exempel, efter att ha dragit mitt mest up-to-date TransUnion rapporten, min första tanke, i all uppriktighet, var: Yuck. Inte på grund av jag hade dåliga krediter, min kredit värdering är faktiskt utmärkt. Men jag hade helt enkelt inte som det bästa sättet att informationen presenterades i min TransUnion fil. Den lilla tryck på filen var svårt att läsa. Det har varit förvirrande bilder. Alla mina konton hade i alfabetisk ordning, vilket gör det svårt att avgöra eller se vilka årsbokslut har upprättats kontra vilka som hade varit öppna. Det påminde mig om en teknisk rapport med små behållare och frågor som jag hade till ett eller annat sätt dechiffrera. Allt som allt var utbudet av data från TransUnion inte attraktivt eller särskilt upplysande för mig. I skillnad till TransUnion kreditupplysning, gillade jag verkligen den synliga presentationen på min Equifax och Experian rapporter. Min Experian rapporten var enkelt att lära sig, som presenteras i en ren sammanställning-typ-format, och läsares mig att huvudpunkterna rätt metoder, såsom antalet öppna och stängda konton i min fil, och det faktum att alla mina konton har varit i god status utan misskötsel. Med min Equifax rapport, uppskattade jag att Equifax gjorde en hel del analys arbete för mig. Det informerade också mig olika öppna konton jag hade, gav mig balanserar, tillgänglig kredit värdering och kredit gränser för varje, varefter beräknade min skuld till kredit värdering förhållandet. Min Equifax rapporten stämde dessutom mina månadskostnad belopp i varje kategori (hypotekslån, avbetalning och rullande skuld), och informerade mig om vad antalet konton Hades en balans. Så min poäng är helt enkelt denna: varje kredit värdering rapport hade en sak värt att leverera, hade jag bara tittat på en rapport, skulle jag inte ha upptäckt så mycket. Avslutningsvis, bara för att TransUnion rapporten inte wow mig, betyder inte att det inte kommer att kunna urskiljas eller meningsfullt för dig. Några av oss vill se information införs i en text-heavy metod, med massor av fraser och förklaringar. Andra önskar tabeller och diagram för att belysa frågor till dig. Och fortfarande andra som bilder eller sammanfattningar ögonblicksbild.

Oavsett vad din önskan, kommer du att all extra utbildade om din kredit bör du ta dig tid att titta på den kunskap som finns i varje av de tre berättelserna tillsammans. Som bevis på detta, borde jag konstatera att oavsett min tidigare feedback om min TransUnion rapporten, ändå jag gjorde läras flera ovärderliga hämtställen artighet av denna rapport – informationen skulle jag inte ha omedelbart förstått hade jag bara drog min Equifax eller Experian rapporter . Till exempel var TransUnion ena presidiet att erbjuda mig en sammanfattning av längden på min kredit värdering historia. På den främsta av min TransUnion rapporten var ett pressmeddelande som sade: “. Du har varit på vår information sedan 02/1987” Det var bra att veta, speciellt eftersom längden på räkningar kredit historia i beräkning en kredit värdering. Den TransUnion rapporten definieras dessutom bara några mystiska koder som vanligtvis ingår i upplevelser kredit värdering, men inte alltid förklaras. För att vara exakt, förklarade min TransUnion rapporten: “Om alla varor i din kredit värdering rapport börjar med ‘MED1’, består den av medicinsk information och de uppgifter som följer ‘MED1’ är bara inte visas för någon annan än dig förutom då lagen tillåter. ” Även om jag inte hade någon medicinsk skuld, kan detta vara bra data för dem som gör ett försök att tolka denna MED1 kod.

4. Extra heltäckande bild av din totala kreditvärdighet När du får alla tre av dina kreditupplysningar historier på en gång, du ger dig själv identiska omfattande, fågelperspektiv av din kredit värdering profil som många långivare använder. Speciellt när bankerna utvärderar du efter en seriös inteckning, besläktad med en inteckning, en hel del av dem kommer att dra en så kallad tri-sammanslagna rapporten, eller en 3-in-1 kredit värdering fil som innehåller information från TransUnion, Equifax och Experian. Det finns en anledning till att långivare vill ha en titt på alla tre av dina studier: och det är att ha all information om dig, och största möjliga titta på din kreditvärdighet. Om långivare och borgenärer tar att fullskalig strategi för att undersöka din kredit, sedan så ska man. Några av er kanske frågar: Men vad händer om jag inte söker en inteckning? Måste jag verkligen behöver veta vad som finns i alla tre recensioner? Svaret är ett rungande ja. Oavsett att du inte kan vara tillgängliga på marknaden för en inteckning, är det genomförbart inom en snar framtid kommer du ansöker om någon form av kredit på något sätt – att säga ett bankkort, en bil lån eller någon form av en kredit ? Om så är fallet, vet du tydligt att ett finansiellt institut går att rycka din kredit. Men problemet är: du vet inte exakt vilken kredit fil de ska undersöka. Det är därför du behöver redan vet vad som finns i alla tre av dessa rapporter. Ta inte chansen att vara okunnig om en sak saknas eller felaktig vara i din kredit-fil, och med att info skada dina möjligheter att få kredit du behöver eller behöver. Som ni ser, det finns en massa skäl för att få alla dina rapporter kredit värdering på en gång, särskilt i samband med den internationella kredit kritan vi upplever. En samtidig behandling av alla tre recordsdata – från Equifax, Experian och TransUnion – är bland de mest säker-härd sätt att få en riktig bild av din kredit värdering status. Givet dessa uppgifter, är det praktiskt taget otänkbart att många människor både medvetet eller omedvetet väljer att inte dra sin information kredit värdering – även om de får dem snart, befriad från avgift, och även bekvämt online.

Om du eller någon är på marknaden för att få en gratis kreditupplysning är det värt att ta en titt på denna webbplats som erbjuder en få en gratis kredit värdering de erbjuder fler verktyg och användbar information så tveka inte att besöka Freecredit-Report.net