ute efter att få en 32 tums LCD-TV

Det är nu möjligt att montera en bred uppsättning skärm HDTV i nästan alla rum eller lägenhet. Detta är möjligt eftersom modern teknik har producerat tv-apparater som är tunnare och lättare än förr. Till exempel är en 32 tums LCD-TV faktiskt mindre och lättare än en gammal 24 tums bärbar set. Modern TV är så mycket mindre och lättare eftersom tillverkarna skrotning av katodstrålerör eller bildröret. Bildröret var en stor glasrör full av elektronik som ligger bakom TV-skärmen och var den främsta anledningen till att gamla analoga tv-apparater var så stor.

En modern LCD (liquid crystal display) TV ger dig en mycket bättre bildkvalitet och en större bild än en gammal tub set, och det är mycket lättare och mindre i storlek. Eftersom HDTV är dessa dagar är så kompakt och lätt kan sättas nästan plant mot väggen, eller det kan hängas från en vägg som en bild så att det är helt ur vägen för gångtrafik.

En populär storlek är det 32 ??tums modellen som den är tillräckligt stor för att ge dig en tydlig bild för visning, men inte så stor att det tar upp för mycket utrymme. Detta är den perfekta storleken för mindre rum som du bekvämt kan titta på dina favorit tv-program från cirka sex till åtta meter bort. LCD TV är idealisk för spel, eftersom de inte påverkas av bränna hur vissa plasmaskärmar är. I många plasma-TV, kan videospel grafik bokstavligen få permanent brännas in på skärmen.

Man drar tillbaka till en LCD-TV är att bilderna kan bli förvrängt om du sitter för nära den inställda eller klocka från en vinkel. Till exempel om du letar upp på TV: n från golvet inte kan ha möjlighet att få den bästa bildkvaliteten att uppsättningen kan producera. För normal visning från en stol eller en soffa ett par meter bort du får optimal bildkvalitet.

Det finns några andra fördelar med LCD-TV samt. Till skillnad från plasma-TV, de kräver ingen speciell installation de bara måste vara ansluten och påslagen som alla andra set. En annan fördel är att det inte genererar stora mängder värme hur en plasmaskärm gör. Plasmaskärmar i slutna eller små utrymmen kan lägga ut så mycket värme blir de brandrisker. LCD: s tenderar också att inte bränna så mycket el som plasmaskärmar så de är mycket lättare på din elräkning. Plasma TV kan använda upp så mycket makt de kommer faktiskt öka din elräkning.

Den optimala storlek tv för standard rum eller hem kommer att vara cirka 32 till 42 inches. Detta kommer att ge dig en skärm stor nog att njuta av högupplösta program utan att skada ögonen på tittarna. När du tittar på en skärm som är för stora att det kan överväldiga betraktarens ögon och göra upplevelsen mindre njutbar. Om du har ett stort rymligt rum där du kan titta på från ett större avstånd då en storbilds-tv är vettigt, men i de flesta fall människor tycker att ett bra medelstora modellen är en bra passform.

En annan fördel med en 32 tums LCD-TV är att det kommer att kosta ungefär halva priset av en 60 eller 65 tums modeller, får du fortfarande att HDTV bildkvalitet samtidigt som du sparar pengar i förskott, och du kommer att spara på energiförbrukningen i längden liksom.