tryckluftsverktyg

kompressorer

Kompressorer komma med eller utan lufttankar lagring. Kompakta kompressorer använder i allmänhet ett membran typ pump drivs vara en elektrisk motor.

Eftersom kapaciteten hos den kompakta kompressorn är begränsad, är de i första hand används för hobby och lätta sprutmålning. Kompakta kompressorer har kapacitet att köra limpistoler, blåsa lågtrycksdäck och sportutrustning.

Enheten måste köras kontinuerligt, eftersom det inte finns någon reservtank på kompakta kompressorn. Använda vevstakar förseglats på oljefri lagren ger och oljefri lufttillförsel.

Kompakta kompressorer har generellt hjul och ett handtag för enkel dragning. De väger cirka 30 kg. och vanligen har en ½ hk motor.

Tillverkad liknande den cylinder / kolv mekanism hos en bil är de kolvtyp kompressorer. Med hjälp av en gas-eller elektrisk motor för att driva pumpen, kommer dessa kompressorer ha antingen en eller två cylindrar, beroende på kompressorns storlek.

Kolvkompressorer är mer hållbara och erbjuda en större arbetsförmåga. Dessa kompressorer, i det förflutna, krävs smörjning av kolven och cylindern. Oljefri kolvkompressorer finns nu tillgängliga och, med självsmörjande delar, prestera lika bra eller bättre än konventionella kompressorer.

Hästkrafter betyg på kompressorer hänvisar till motorn som driver pumpen. Ju högre hästkrafter motsvarar en mer kraftfull kompressor med större arbetsförmåga.

Andra röster inkluderar kubikfot per minut (CFM) som är den volym luft som kompressorn ger. Storleken och antal verktyg som är verksamma från kompressorn kommer att avgöra hur mycket cfm begärt.

Mängden luft trycket som genereras av kompressorn kallas psi eller pund per kvadrattum. Verktyg har också en psi rating, vilket måste beaktas vid matchning verktyg till kompressorn.

Bensindrivna kompressorer är önskvärda för användning där luft verktyg behövs från en källa till elektricitet.

Ögonskydd skall alltid användas vid arbete tryckluftsverktyg. Luftdrivna verktyg har hög effekt och snabb rotation.

verktyg

Dimensionering av verktyget intag (1/4 “, 3/8”, 1/2 “, 3/4” och 1 “) kommer att avgöra storleken på kontakterna anslutna till luftslang samt psi och cfm krävs för att driva luften verktyget. Några av de mest populära verktygen inkluderar blåsa pistol, drill, fettspruta, grinder, hammare, mutterdragare, spikpistol, häftapparat, ratchet, sand blaster, slipmaskin, såg sprutpistol, däck chuck, ringtryckmätare, die grinder och nitningsmaskin. Kits finns också tillgängliga för att anpassa och komplettera användningen av tryckluftsverktyg.