koppartråd

Koppar är en metall och används för att göra elektrisk utrustning och elektronik prylar. Den huvudsakliga användningen av koppar är att göra elektriska ledningar eftersom det är en bra ledare av elektricitet. Det är en typ av en metall innehållande många blandningar. Renheten av koppar varierar och det finns en typ som kallas kadmiumfri koppar, även känd som “Elektrolyt Copper”. Detta är 100% ren sort.

Bare koppartråd har en komplicerad form och är tillverkad i kablar. Det används som overhead el källa för tunga och lätta transportsystem, tunnelbanor, elektriskt köra tåg gruva, bussar och industriella kranar. Den koppartråd tillverkning inte innebär några steg som senare förskjutning i olika riktningar beroende på användning det är tänkt att sättas i. Tillverkarna koppartråd måste konvertera den råa kopparstång extraheras från sin malm och ta det genom några processer som är involverade i tillverkningen.

Först av allt, är kontinuerligt gjutet koppar stavar av en angiven diameter tas i tråddragning och detta dragen tråd görs till olika typer av tråd mätare.
Efter avslutad ritning process, är de nu underprepared trådarna hålls i en elektrisk ugn potten för att få det omvandlas till mjuka trådar av koppar. Denna process kallas glödgning av tråden.

Efter processen för glödgning av trådarna är klar, är processen att hopbyltning och strandning dessa trådar starter. Det finns maskiner som stöd i att göra olika storlekar av strandsatta och knippen trådar som fortfarande är rå och olämpliga för kommersiell användning som sista steget är ännu inte fattats. Den nozzling av dessa trådar görs för att förbereda ytan av trådarna bättre för nästa process.
Nästa steg i koppartråd tillverkningen är Tinning Process. Det kan ske genom antingen Varmförzinkad process eller genom galvanisering. I Varmförzinkad processen koppartråd tillverkning, är tenn beredd till vad som kallas inlagd tenn och tråd förs genom detta. Detta ger ledningarna en beläggning. De är sedan lindade på rullar.

Nästa steg i koppartråd tillverkningen fläta. De flätade koppartrådar är viktigt för många processer. Den koppartråd tillverkningen är klar nästan nu men flätning eller tvinning av trådarna för att göra flätade koppartrådar enligt specifikationerna är viktigt eftersom endast då det kan komma till olika användningsområden. Endast flätade koppartrådar bli användbar för kommersiell användning.
Förfarandet för glitter trådar av koppar är något annorlunda. Det handlar om en utplaning process, en nylon läppningsprocessen, men sedan heller det sätts i flätmaskiner. Dessa lite olika flätade koppartrådar kommer till annan användning som icke-glitter ledningar inte kan åstadkomma. I slutet av varje process flätade koppartrådar är resultatet.

Ett annat förfarande för denna metall är där en glasbeläggning tillhandahålls till koppartråd. Även i denna process, flätade koppartrådar är slutresultatet som det sista steget är flätning av trådar.