skydda dig från alla typer av identitetsstöld

Det finns inget magiskt sätt att skydda dig från alla typer av identitetsstöld, men en av de viktigaste nycklarna är kunskap och sunt förnuft. Om du använder någon online tjänst som internetbanker, ebay, paypal eller något annat som skulle kunna användas för att komma åt din personliga information så noga på var du logga in till dem.

Låt mig berätta en liten historia, ett scenario om du vill. Det finns tusentals sätt som identitet tjuvar kommer att rikta dig. Men naturligtvis de försöker minimera ansträngning och maximera sina inkomster på din bekostnad. Det enklaste sättet en identitetsstöld kommer att tjäna pengar är genom att stjäla direkt från dig, är att komma åt något som din bank, paypal eller ebooker konto.

Så vi har målet – dina inloggningsuppgifter till ditt bankkonto online. Hur skulle den identitet tjuv stjäla dessa uppgifter? Tja ett sätt de otäcka killarna försöka stjäla lösenord är att installera en keylogger på din dator för att stjäla ditt kontonamn och lösenord.

En keylogger är en otäck liten bit av programvara som registrerar varenda tangenttryckning skrivs in i en dator. Tanken är att en identitet tjuv kommer att försöka få denna programvara på din dator för att stjäla dina uppgifter. Men istället för att försöka installera via virus och webbplatser på din hemdator och slåss med dina antivirusprogram många tar en annan väg.

Det finns miljontals datorer i internetkaféer, lobbygrupper hotell och bibliotek över hela världen. Till exempel tar datorerna i 5 lobbygrupper stjärnigt hotell, hur många som använder dessa för att kontrollera sina bankkonton, PayPal-konton eller webmail på dessa? Till sin natur, människor använder dem för att snabbt kontrollera sådana platser, även med tillväxten av björnbär och smartphones kommer du alltid att hitta dem i bruk.

Identity tjuvar rikta dessa datorer att installera keyloggers, många har oerfaren IT-personal och liten begreppet IT-säkerhet. De kan stjäla tusentals kontouppgifter. Tro mig många har keyloggers eller annan programvara installerad på dem.

Mitt råd – aldrig, aldrig använda en sådan offentlig dator för att komma åt alla säker eller lösenordsskyddad webbplats, du får bara vara överlåta dem till en identitet tjuv, det finns ingen sätt att skydda dig, men det är en mycket verklig typ av identitetsstöld.