LED teve – den miljövänliga teve

Den ljusemitterande Show TV eller LED-TV är en av många nyaste TV-vurm. Företag har skryter med de unika fördelarna med att ha en LED-TV som dess eko vänliga funktionen. Företag exempelvis Vizio, ProScan, LG Electronics, Samsung Electronics, Panasonic, Toshiba och Philips erbjuder den avancerade funktionen för eko vänliga LED Telly. För denna förmån för dem som inte vet, kan LED-TV är den flytande-kristall show TV eller flytande kristaller TV som använder LED-bakgrundsbelysning istället för den vanliga kallkatod lampor som flytande kristaller Telly är att använda sig av .

Du kanske undrar varför de kan utnyttja LED-ljus och inte bara utnyttjat den traditionella kalla fluorescerande ljus eller CCF ljus. Det är verkligen främst på grund av LED-bakgrundsbelyst kan producera bilder med enastående dynamisk skillnad jämfört mot lysrör. Televisionsapparaten monitorn är betydligt smal eftersom i Edge-LED belysning. En bredare färgning omfattning är en särskild anledning till varför LED-belysning är att föredra än den vanliga lysrör särskilt när RGB-LED tillbaka belysning används.

Sony Qualia 005 var extremt initiala LED-TV introducerades från 12 månader 2004 och detta har RGB LED-arrayer som levererar dubbelt beslut än Cold Cathode Fluorescent Light Flytande kristaller TV. Röd Grön och Blå lysdioder ger en överlägsen ljusstyrka på ren vit som enda vitt ljus LED. Vald Sony Bravia Liquid Crystal Display använder Telly RGB LED teknisk innovation med alla extra inslag av lokal nedtoning som tillåter ett större på skärmen skillnad.

Sony introducerade också den 1: a Edge LED-ljus kunnande kring september 2008 och det är en 40 tums BRAVIA KLV-40ZX1M. Den största fördelen med Edge LED-TV är dess tunna hölje tillsammans med den ursprungliga Edge-TV är så tunn som 9,9 mm. mycket tunt hölje Edge LED Telly införs av Samsung.

Den LED-TV som visar en mycket mer stor beslut främst eftersom LED brukar slås på och av mycket snabbare än lysrör. Detta är verkligen också syftet varför LED-TV som ger en högre procentuell skillnad. Även LED-TV erbjuder djupa svarta och överdriven ljusstyrka bild omsorg måste tas med mätningar av rent vitt och rent svart utgång beror på Edge-LED belysning inte tillåter reproduktion av denna färg samtidigt.

Bara förra September 2009 Nanoco Group tillsammans med huvud japansk elektronik företag har meddelat att de kommer att utveckla en helt ny LED-teknik som skulle förbättra showen i LED TV set. Den quantum dot skulle vara den tredje LED teknisk innovation tillsammans med Edge LED och RGB-LED. De kvantprickar avger ljus som har en riktigt särskild gaussuian fördelning gör showen exceptionellt för det ger exakt de färger som vår blotta ögat kan uppfatta. Denna nya teknik kräver lite energi främst eftersom det inte kan färgläggning filtreras.