HP LaserJet 4000 – expanderbar desktop laserskrivare

Med över sex alternativ hårdvara expansionen, erbjuder HP LaserJet 4000 på anpassningsförmåga i en industriell kvalitet kopieringsmaskin i kroppen av en personlig skrivare. En valfri hårddisk, kuvertmatare och extra pappersfack är bara några av de add ons som finns för denna mångsidiga enhet som en gång var top of the line.

HP LaserJet 4000 s 100 MHz RISC-processor hjälper till att hålla sin utskriftshastighet körs på en optimal hastighet, och inkommande projekt buffra upp snabbt. För brev stora dokument, kan enheten skriva ut med en hastighet på upp till 17 sidor per minut. Enheten är kapabel att upp till 8,5 x 14 tum juridiska stora dokument också, men utskriftshastighet kommer drabbas något när du skriver dem.

HPs Instant On fixeringsenheten möjliggör en uppvärmningstid på mindre än 15 sekunder. Första sidan ut vilar också på 15 sekunder när det handlar om brev stora dokument. Ombord minne består av 4 inkluderade MB, men om en användare väljer att utöka minnet via den medföljande kortplatser, blir ytterligare funktioner olåst i anordningen, såsom ett tidsbesparande HP Transmit När inställningen för minskad nätverkstrafik.

Vissa versioner av HP LaserJet 4000, såsom LaserJet 4000N och 4000tn LaserJet, är utrustade med en extra 4 MB chip i en av de tre tillgängliga slots DIMM lagring. Ju mer en användare utnyttjar dessa minnesplatser, desto mer ombord lagring för blanketter, teckensnitt och signaturer, men varje lucka kan bara kompensera antingen en 2 MB eller 4 MB minneskort.

Med två låg kvalitet upplösning utskriftsalternativ (300 punkter per tum och 600 punkter per tum) användare kan välja hastighet över klarhet, men via HP FastRes 1200 Resolution Enhancement-teknik, kan en simulerad 1200 dot per inch upplösning nås. När du använder HP PCL 6 print språk, kan HP LaserJet 4000 fungera även vid maximal utskriftshastighet på FastRes läget. HP ProRes 1200-läget är också valbar, och möjliggör äkta 1200 x 1200 dot per inch upplösning kan uppnås med både HP PCL 6 och PostScript.

Oavsett REt Resolution Enhancement-teknik, kan halv toning uppnå endast 220 gråskalor, vilket innebär att HP LaserJet 4000 skulle fungera bäst printing svartvit text och enkla tabeller och diagram, som bildspråk inte skulle visas på en professionell nivå.

En valfri duplexor kan köpas separat för att aktivera en dubbelsidig utskrift läge som kan lägga ett professionellt utseende till arbetsbelastning, samt minska pappersanvändningen och kostnaderna med så mycket som hälften. Andra alternativ är en HP JetDirect 600N skrivarserver, och en 1 Gbyte hårddisk för utökad lagring.

Även ett extra 500-arks pappersmagasin medföljer vissa varianter av HP LaserJet 4000 är det även köpas separat för nuvarande ägare som bestämmer att mer lagring är nödvändig på grund av hög volym användning. Även om modellen och dess enheter syster är främst daterade vid denna punkt, sina kraftfulla specifikationer talar för sig själva.