få ut det mesta av din HD-tv

Lyckligtvis TV är inte så dyrt som de brukade vara så billiga tv-apparater blir mer och mer tillgängliga. Om du drar fördel av TV-försäljning och funderar på att köpa en ny HDTV, finns det några punkter att tänka på när det gäller att inrätta ditt nya inköp.

Oavsett om du tänker köpa en av de många Samsung-tv eller någon annan form av HDTV, har följande tips visat sig vara ganska effektiva i att få en bild och kvalitet som är idealiska för TV och video tittande.
erhålla en installationsskiva

En kalibrering skiva är egentligen det enda sättet att få den bästa bildkvaliteten för din TV. Ingen, inte ens experter kan ögongloben TV: n för att välja de bästa inställningarna.

köpa persienner eller nyanser
Även om en LCD-TV får märkas som “light-tolerant”, inga tv rättvist bra i direkt solljus.

justera lampor
De flesta av dagens tv-apparater har mycket blanka ytor, vilket innebär att de reflekterar ljuset från bakom betraktaren. Ta bort lampor kommer att eliminera denna reflektion och göra bilden betydligt klarare.

använda en lutande montering
Om du planerar på att köpa en LCD-TV, såsom passiva 3D-tv, är det bäst att använda en lutande montering om du planerar att montera TV. Bilden sönderfaller betydligt om betraktaren inte kan titta på TV direkt på. Den lutande fäste gör det möjligt för TV som ska monteras men ändå bibehålla lämplig vinkel.

köpa HDMI-kablar
Dessa kablar är ganska billigt och kan få den högsta upplösningen för din tv.

kolla blu-ray och DVD-inställningar
Se till att spelarna är i rätt format. DVD-spelare är bäst i Widescreen och, om de är skalade spelare, välj 1080p för en uppsättning som är 1080p och välja 720p för en uppsättning som är 720p. Detsamma gäller för Blu-ray.

kontrollera satellit / kabel boxinställningarna
Den satellit eller kabel box bör fastställas på samma sätt som spelarna. Om TV är en 1080i eller 1080p, bör rutan fastställas. Detsamma gäller om TV är en 720p. Detta kommer att säkerställa att kanalerna uppfattas i deras “nativa” upplösning.

Kontrollera inställningar på TV
Filmläge är den inställning som kommer att ge tv sitt bästa prestanda. Även om detta kan verka lite varmt i början, är det bara för att de flesta TV-apparater har varit alltför blå eller kyla. För att säkerställa att TV är vid sin rätt temperatur för färg, bör en kalibrator hyras eftersom de har den utrustning som behövs för att se till att så är fallet.