DVD-brännare – verktyget för att säkerhetskopiera dina viktiga filer

I en värld av datalagring DVD eller Digital Versatile Disc eller Digital Video Disc, håller en mycket viktig plats. De används för både video och datalagring. DVD: n har samma mått som en CD-eller CD-skiva sin lagringskapacitet är mycket högre än för en CD. Den kan lagra upp till sex gånger mer data än en CD-skiva. Detta är anledningen till DVD-skivor är mer populära idag.

Precis som CD brännare kan man hitta DVD-brännare också. En DVD-brännare är en DVD-enhet som registrerar eller skriver DVD. Egentligen bränner filmer eller data till en tom DVD och i vissa fall kan det också skriva över befintliga data på ett tidigare fyllts upp DVD. Även en DVD-ROM bara läser skivor, ger en DVD-brännare oss med massor av fördelar. Med hjälp av DVD brännare man kan göra egna film videoskivor. En DVD-brännare kan bidra till att minska kostnaderna. Låt oss komma in i ett exempel för att förstå detta. Istället för att anställa någon utomstående produktionsbolag man kan använda denna författare att distribuera någon form av corporate video. Denna uppgift kan göras på ett enkelt och mycket billigare sätt.

Interna och externa typer av DVD brännare finns tillgängliga. Externa hårddiskar är bra för icke-tekniska ändamål eller för nya användare, eftersom dess användning är mindre komplicerat. Faktum är att denna typ av författare är till hjälp för dem som vill använda författaren bland flera författare. Men externa skribenter är kostsamma.

En intern DVD-brännare fungerar inom ett enda system och är mycket billigare jämfört med en extern DVD-brännare. Beroende på produkt och standarden varierar hastigheten med vilken DVD brännare skriver. Man kan hitta fyra olika typer av DVD hastigheter nämligen CAV, CLV, PCAV och ZCLV. I CAV eller konstant vinkelhastighet, är DVD skriven vid en konstant ökande hastighet. I CLV eller konstant linjär hastighet, är DVD skriven i en konstant hastighet. I zon konstant linjär hastighet eller ZCLV, finns olika zoner uppdelade och hastigheten ökar efter varje zon är skrivet. Medan en DVD skrivs hastigheten ökar först och efter detta hastigheten inte ökar. Detta är vad som händer när PCAV eller delvis konstant vinkelhastighet sker. Den genomsnittliga hastigheten för att skriva någon typ av media är närvarande 16xs medan den genomsnittliga hastigheten för omskrivning är 4x.

En DVD-brännare använder olika typer av gränssnitt som SCSI, IDE FireWire och USB. En intern DVD-brännare stöder allmänt IDE interface kompatibilitet medan externa produkter kan kräva en annan typ av gränssnitt. Externa modeller brukar använda Firewire. Apple utvecklade detta gränssnitt. Men numera fler och fler DVD-brännare använder USB 2.0 som erbjuder hastigheter på upp till 480Mbps.

För att installera en DVD-brännare vissa minimikrav anläggningar krävs. Utförandet av DVD brännare varierar eller enbart beror på mängden tillgängligt hårddiskutrymme, minne och hastigheten på processorn. Till exempel, under förbränningen av 4,7 GB av data, skulle man kräva att mycket av utrymme på hårddisken. Även med DVD-RAM-författare man skulle behöva bara så mycket utrymme som krävs för att driva programmet. Det minsta konfigurationen som man kräver för en dator är 500MHz CPU och 128 RAM. Och i fallet med operativsystemet är Windows 2000 att föredra som bas.