brandklassade downlights

En downlight, även kallad infälld ljus, kruka ljus, eller kan lysa, installeras i en ihålig öppning i taket. Ljuset kommer ut från ett hål i taket och koncentrerar ljuset i en nedåtgående riktning visas som en bred strålkastare eller en smal spotlight. Den har två delar: trim och huset. Trim är den synliga delen inklusive tunt foder runt kanten. Höljet är fixturen monteras inuti taket och har en lamphållare eller hölje. Ett hölje har en rörformig kropp som omsluter belysning materialet.

Brandklassad Downlighters är installerade på takytor som anses vara brandbarriärer. Om utrymmet ovanför taket är ockuperat av människor, antingen en firehood eller en brandklassad downlight måste installeras.

Lokala fastighetsautomation myndigheterna bestämma hur lång tid som ett tak kan hålla tillbaka elden, därav termen brandklassade tak. Typisk brandklass för ett tak är en timme och de bästa kan pågå i upp till två timmar. Cutting ett hål i ett tak för att passa downlights kommer att äventyra takets brandklass. Eftersom downlights inte är utformade för att passa perfekt in i ett tak, kommer de gap som bildas inuti armaturen vara nu takets svagaste punkt där eld och rök kan hälla igenom och sprida eld på våningen ovanför. Helst bör varje armatur i en downlight montering förses med ett brandskydd lock som förhindrar både eld och värme som överförs genom luminair upp till ett tak lucka.

Byggregler för brandskydd kräver ett tak eld integritet återupprättas efter belysning är monterad. Sådana bestämmelser tyder på att om en brand inslag är att vara effektiv, då varje led, ofullkomlighet eller öppna för att tillåta tjänster att passera genom elementet lämpligt bör skyddas genom försegling eller brand-stopp så att motståndet inte försämras.

Vid installation av brandhämmande rankade downlights, är det lämpligt att montera ett lock brandskydd. Emellertid kan också täcka eftermonteras ganska snabbt och ekonomiskt. Brandskydd Luckorna kan vävt tyg typer eller helt svällande mössor. Båda kan vara mycket effektiva i att stoppa spridningen av eld, men mössor är enklare att installera i både nya applikationer och uppgraderingar. Brandskydd omfattar är lätta vilket gör dem lämpliga för gipsskivor och undertak.

Brandklassade downlights och tillbehör är lätt tillgängliga från hårdvara och elektriska återförsäljare eller grossister. De finns i många olika färger och mönster. De flesta leverantörer betona deras produkters överensstämmelse med gällande regler.