bilstereo stödja nya ljudformat

Bilstereo är det senaste tillskottet i världen av stereoanläggningar. Tidigare fanns det bara hem stereoapparater. Hem stereoapparater uppstod först i 1930-talet. Men det var bara av 1950-talet som hem stereoapparater började bli överkomliga för folket. Men de sista decennierna av 21-talet såg uppkomsten av bilstereo. Med hjälp av ny teknik, har den 21-talet bevittnade system bilstereo stödja nya ljudformat.

Tidigare bilar brukade ha bara en radio i sin instrumentbrädan och två högtalare på framdörrarna. Men nu tiderna har förändrats. Idag har tekniken blivit så mycket uppgraderas att det finns bilstereo som är lika bra som hem stereoapparater. Det finns olika nya format för bilstereo nu. I denna artikel kommer vi att diskutera alla de nya ljudformaten.

Dolby-ljud

Dolby-ljud är en lysande ljudformat som används i bilstereo. Dolby-ljud har sin effekt på ljudsignalen och hjälper till att få ut det mesta av ljudeffekten.

Surroundljud

Surroundljud är faktiskt en effekt som gör att lyssnaren känner att ljudet kommer från nästan alla håll. Borta är de dagar då ljudet brukade komma från enbart vänster och höger högtalare. Nu låter komma från vänster, höger, mitten upp, ner, och nästan från överallt.

dsp

Den fullständiga formen av DSP är Digital Signal Processing. DSP skapar en speciell typ av effekt, som kallas psyko akustisk effekt. Försena och påverka ljudsignaler skapa denna speciella effekt. Denna effekt skapar faktiskt en extra ljud som inte finns från början. Egentligen förseningar föder en serie ekon. Alla av dem är förprogrammerade. Och dessa ekon skapar den speciella effekten. Många modeller har olika inställningar som, jazzklubb, stadion, konserthus, etc.

mp3

MP3 är en av de mest hyllade ljudformat nuförtiden. Tidigare MP3 gjordes enbart för hem stereoapparater. Men nu bilstereo har även detta format. MP3 är ett speciellt format som är kapabel att hålla ett stort antal mappar. Om du har fått detta i bilen, då kan du komprimera massor av musik eller andra data på en cd och kommer att kunna spela upp dem i din bilstereo.

Ibland MP3-format skadar kvaliteten på ljudet på grund av komprimeringen. Men om denna lilla defekt kan ursäktas, då MP3 kan hjälpa dig på många sätt. Det bästa med det är att det sparar en hel del utrymme. Tidigare var du tvungen att lagra en massor av cd-skivor i bilen. Men nu kan du lyssna på alla låtar och som också genom att spela bara en CD.

Det har funnits vissa modifieringar av MP3 nyligen. Nu bilstereo består av en liten dator som kan läsa MP3-format. Och den här datorn inte behöver någon MP3-CD. Uppgifterna kan lagras i den här datorn från hemdatorn. Den innehåller en bärbar hårddisk, genom vilken det här jobbet kan göras. Hårddisken måste fästas med USB-port.

rds

RDS eller Radio Data System är en mycket utrustad bilradio inrättas. Det gör att du kan lyssna på alla radiostationer i din stad. Det finns några speciella funktioner. Om du vill lyssna på någon speciell typ av låt, säger land sång, då du väljer kategori och radion hittar viss station som spelar den typen av låt. Du kan även välja trafikinformation. Om du sparar TA eller TRAF, då radion automatiskt växla till kanalen vid tidpunkten för trafikinformation.