stiga av high definition television

För tio år sedan, och termen high definition television (HDTV) var inte i allmänt bruk, och i själva verket på endast ett fåtal människor skulle ha någon aning om vad du pratar om. Gradvis under 2000-talet denna teknik verkade ansluta med allmänheten och tusentals av oss började tillämpa denna teknik. I början av 2010 55 procent av tv-ägare hade en hög definition set. Tekniken utvecklas snabbt och vi är nu ett skede när de som tidigare har uppgraderat kan snart vara inaktuella.

När HDTV först kom fanns två alternativ för konsumenten plasma och LCD-tv. Inget finns ett nytt barn i grannskapet – lysdioder TV (LED TV).

Är denna nyare teknik nog för en förbättring att motivera en annan uppgradering. Ny teknik har normalt en hög prislapp fäst vid den, så innan du öppnar din plånbok / handväska då du behöver ställa ett par frågor.

Vilka är fördelarna med LED jämfört med föregående LCD och plasmaskärmar?
En av de viktigaste fördelarna med en LED-skärm är de kostnadsbesparingar. Lysdioder har möjlighet att tända skärmen använder mindre ström (med 40 procent mindre ström), är de också kunna producera en större spektrum av färger. Detta kommer att förbättra dig bildkvaliteten eftersom det kommer att verka mycket mer levande och, vågar jag säga, liv med färg. De har den långsiktiga nyttan av ljuset produceras inte förnedrande på något sätt, vilket var ett problem med LCD-skärmar.
Förbättrar det bildkvaliteten?
Ja jag det korta svaret. Som tidigare nämnts färgerna är mycket ljusare på en lysdiod och verkligen måste ses att döma, eftersom det är svårt att förstå skillnaden detta kan göra att bildupplevelsen utan att se det med egna ögon. Ovanpå detta är det sätt som de producerar de svarta. På en LCD-skärm kan detta vara fruktansvärt märkbar och du sluta med vad som ser ut som en död plats. LCD-skärmen är inte visa önskad svarta. LED handtag svart skärm mycket bättre och du kommer att tycka att detta är en fråga mycket mindre ofta.
Hur mycket extra kostar då?
De var inledningsvis riktigt dyrt, men kostnaderna är nu nästan jämförbar med plasma och LCD. Jag var en tidig adapter till CLD och jag är nu i färd med att donera denna TV till ett av mina barn för deras rum så att jag kan motivera att köpa en ny LED för vardagsrummet. Jag såldes på att det är en livskraftig uppgradering så fort jag såg bilden på en Samsung LED-TV i en lokal butik. Om du tar en topp varumärke 32 tums LCD du förväntar dig att betala ca £ 300 och LED kommer att ställa dig tillbaka ca £ 350.