plasma platt-TV

Den plasma platt-TV uppfanns på 1960-talet, och även om det gjorde ett kort framträdande på marknaden på 70-talet, gjorde det inte riktigt fånga på. Numera plasma platt-tv är att definiera vad en hemmabio ska vara, och de flesta människor som är stolta över att ha en fin hemmabio äger en plasma platt-tv tillsammans med andra högteknologiska innovationer, såsom surroundljudshögtalare. Den plasma platt-tv ger verkligen en känsla av att sitta på bio, och, om den är monterad på väggen, kan det spara en hel del utrymme. Även om priset var en gång ut ur utbudet av de genomsnittliga konsumenter, plasma platt-tv går långsamt i intervallet överkomliga.

En plasma-tv använder teknik som är helt annorlunda från den typiska katodstrålerör tv. Neon och Xenon gaser rör sig mellan två platta glas. Dessa är inerta gaser och är inte farliga. Resultatet är häpnadsväckande färg, den typiska plasma-platt-TV producerar 16 miljoner unika färger och ger stor kontrast mellan ljus och mörker. Skärmen har en “perfekt svart” som ger en filmisk känsla. Även plasma platt-tv är mycket större än den konventionella tv, med alla sina enheter, är det oftast inte mer än fyra inches tjock. Detta gör att man kan installera en plasma-platt-TV på väggen för att spara utrymme.

Även om kostnaden för en plasma-TV håller minskar, bör du ta hänsyn till hur mycket ström dessa tv-apparater kan använda när du räkna ut kostnaden i reala termer. Medan det finns många energieffektiva modeller, använder en större plasma platt-TV en hel del el. Men tekniken för plasma-TV utvecklas och förbättras ständigt, och, snart, med en plasma-TV kommer att spara energi.

En fördel med plasma platt-tv är att den har en relativt lång livslängd, den typiska uppsättningen har 60.000 timmar till halveringstid (halveringstid uppstår när skärmen kvalitet minskas med hälften). När du köper din plasma platt-tv, se till att du har en utmärkt säkerhetsledning och att du kan ha den på service gratis eller till en låg kostnad.

En sak att vara medveten om med din plasma platt skärmad tv är att det är ganska känslig, och den minsta gupp kan orsaka problem. Till exempel, om ett barn kastar en boll mot skärmen kan hundratals individuella rör förlorar sin förmåga att glöda, och reparation till detta är dyrt, om det är möjligt. Det är därför en bra idé för föräldrar att installera sin plasma platt skärmad tv så att den är tillräckligt hög för att undvika sådana störningar (och låt inte dina barn spela boll i TV-rummet!). Det finns tilt väggfästen som gör att du kan installera din plasma platt skärmad tv i en vinkel om du lagrar det högt.

Tillsammans med plasma platt-skärmad TV, kan du köpa plasma möbler eller speciella skåp och stativ för din plasma-tv. Om du föredrar det klassiska, hårda utseende, det finns hemunderhållning skåp speciellt konstruerade för att hålla plasma platt skärmad tv tillsammans med annan utrustning. För en mer modern look, kan du hitta metalliska böjda står med enkla hyllor eller bara en kort stativ att placera ovanpå en befintlig skåp eller bord.

Ett viktigt tips att tänka på när du väljer plasma platt skärmad tv möbler och tillbehör är att de ska vara väl-testad för hållbarhet, eftersom en plasma-TV inte kan hantera en bula, mycket mindre, en komplett nedgång. Se till att alla ytor och fästen är robust nog att hålla ditt set eller mer i vikt, bara för att vara på den säkra sidan.