Nintendo Wii MotionPlus

Även om tekniken bakom Sensor Bar och WiiMote är stor, lämnat den verkliga noggrannheten av translation av förflyttningar till skärmen något att önska. Komplexa rörelser, framför allt, var lite av ett problem för systemet, och Nintendo trodde problemet ljög med Wii Remote.

Så forskarna på företaget pet om att utveckla ett litet tillägg för fjärrkontrollen, ungefär som ett yttre hölje, vilket skulle öka sin känslighet och precision avsevärt. Och snart, var Nintendo Wii MotionPlus på oss.

Enheten innehåller ett fan axel “stämgaffel” kantiga save sensor, som kan avgöra rotationsrörelse. Den information som fångas av vinkelgradssensom kan sedan användas för att särskilja sanna linjär rörelse från accelerometern avläsningar. Detta gör det möjligt att fånga mer komplexa rörelser än möjligt med Nintendo Wii Remote ensam.

Wii MotionPlus har ett pass genom yttre Extension Connector, låta andra expansioner som Nunchuk eller Classic Controller för att användas tillsammans med enheten. När ansluten till Wii Remote, sträcker enheten längden på styrenheten för att användas tillsammans med enheten.

Apparaten används bara av spel som har utvecklats speciellt för att använda dess funktioner, såsom Wii Sports Resort och Tiger Woods PGA Tour 2009. Det kan lämnas orörd till Wii Remote när du spelar spel som inte stöder det utan att orsaka några problem, men det kommer inte att förbättra spelet.