ipod – musikspelaren för alla

iPods verkar ta över världen. Man ser dem överallt man går, som används av både barn och vuxna. Man ser dem på tv och i filmer. Det verkar som att människor kommer galen över dem! Det är egentligen inte förvånande att denna lilla enheten är att locka så fanatisk hängivenhet, det är verkligen en fantastisk enhet, kan det även vara den coolaste sak att visa upp någonsin!

IPod är ett fickformat, ultralätt hårddisk baserad musikspelare, utformad och marknadsförs av Apple Computers. Alla iPod-modeller är användarvänliga i design, och kan användas även av små barn. De erbjuder ett enkelt användargränssnitt och ett rullhjul för att bläddra i navigationssystemet. Till skillnad från andra bärbara kassettbandspelare eller CD-spelare, iPod lagrar media på inbyggt minne. Vad detta betyder är att du inte behöver sätta in en CD eller kassett.

En iPod är praktiska, funktionella, och söt också! Det finns tre olika storlekar och former att välja mellan. Det är mager liten iPod shuffle, den något större men även skinner nano, och den mest populära regelbundna iPod som kan spela alla dina favorit tv-program och favoritlåtar.

Några av de andra mp3-spelare tillgängliga kan ha nackdelar i jämförelse med undret av iPod. Det är inte bara en fråga om hur många låtar de kan hålla, den övergripande kvaliteten och söta utseende av de små maskinerna är verkligen makalös. De kan hålla tusentals låtar och bilder, de är så små, och de kommer i så underbara färger. IPod mini kom i grönt och rosa och blå och andra härliga färger. Den nano och iPod kommer nu i vitt och svart. Alla färgerna är varma och ser bra ut.

Vad det har kommit ner till är att när du vill gå in för en ny musikspelare, kan du överväga att få en iPod. Det kommer att hålla hundratals låtar, batteritiden är bra. Du kan spela den för mer än tjugo timmar innan du behöver ladda den igen.

När du köper en iPod är iTunes programvara som ingår i det. Denna programvara inlagda musik och foton i iPod och det har liknats vid en jukebox. Funktionen av denna programvara är att spela, lagra och organisera alla musik-och videofiler på iPod. Med iTunes kan du ansluta till iTunes Music Store och köpa musikfiler för uppspelning på iPod. Även iTunes har utvecklats av Apple, kommer det att fungera med Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 operativsystem. ITunes är också fritt nedladdningsbara på nätet.

Apple Corporation släppte iPod i oktober, 2001. Sedan dess har iPod blivit den mest sålda bärbara hårddisk spelare. Den har sålt ett tjugotal miljoner enheter under 2001-2005. Det sätt på iPod ursprungligen marknadsförs också bidrog till den enorma popularitet, med utmärkta annonser spela de coolaste låtar i bakgrunden.

Den lilla storleken på iPod är dess största fördel, och du kan ta den med dig vart du än går. Detta kan ha sina problem, som iPod är känslig, och skärmen och fallet är benägna att sprätta, även under normal användning. Så nu en enorm marknad har öppnat upp, som erbjuder fodral för din iPod för att skydda den från skador så att du kan ta den bokstavligen överallt. Fallen har alternativ för clips och remmar, så din iPod behöver aldrig lämna din sida, tills du vill lägga undan den själv.