hushållsapparater och det förändrade landskapet

Eftersom tvättmaskin torktumlare ingår ångfunktionen i sina maskiner, färre och färre människor ser behovet av att köpa kläder strykjärn eftersom tvättmaskiner torktumlare redan har en funktion som minskar veck. Men du kommer fortfarande behöver ett strykjärn för att trycka på en formell outfit för en anställningsintervju eller en presentation eller en formell part. Irons är grundläggande hushållsapparater som du kommer vara glad att ha när behov uppstår.

Välja ett järn, liksom många andra hushållsapparater, är en utmaning. Den grundläggande sak att veta är vad du behöver det för och hur ofta kommer du att använda det och om du behöver de extra funktionerna som kommer med ett högre pris förstås.

Även en basmodell räcker i många fall, det finns vissa funktioner som du kommer att göra ditt liv enklare och är mer än värt den lilla ökningen i pris:

Ångan funktion hjälper oerhört att ta ut rynkor därmed mindre arbete för dig i manuell strykning. Kontrollera att vattenbehållaren är lätt att fylla och har några ångöppningarna. Den icke-stick belagd yta eller rostfritt stål stryksulan hjälper det att glida lätt och inte käpp. Det hjälper också till att skydda tyget och gör strykning snabbare, vilket sparar på ansträngning och energi. Den Swivel sladd bas hjälper till att göra hantera det mycket enklare. Det är naturligtvis mycket viktigt för järnet att ha varierande värme / tyg inställningar – så att du kan tryggt stryka olika tyger från bomull till siden med rätt mängd värme.

Om du fortfarande har lite mer budget, det finns några fler funktioner som kan vara bra att ha. Trådlös strykning är mycket praktiskt eftersom du inte behöver ha att göra med slingrande och påträngande sladdar. Däremot kan du stryka bara för en viss tid innan du behöver för att åter ladda den. Högre wattal modeller är också en bra sak att ha. Ju högre wattal, desto snabbare du är klar med din strykning men ett mycket varmt järn är också svårt att hantera. Du måste hantera det med omsorg, annars kan du ha en olycklig olycka. Det skulle också vara bra om strykjärnet har en automatisk avstängning om de lämnas tomgång efter några minuter, men några modeller bära denna extra funktion

Ångalstring strykjärn liknar vanliga modeller, men de genererar ånga under tryck och har en vattenbehållare som strykjärnet vilar på, med en anslutande vatten slang från järn till vattentanken. Garment ånga pressar är bra för pressning / strykning lakan, dukar och andra långa eller stora objekt. Men de tar utrymme att ställa in och kräver en monter. De är lite opraktiskt om du inte ofta trycker objekt som dessa. Och chansen, skulle du fortfarande behöver en regelbunden kläder järn för kläder som har detaljer och sammankomster.

Kaffe låter som en hel del arbete och tid, så det är förståeligt varför människor väljer att bara inte stryka sina kläder och inte köpa kläder som behöver strykning. Men, som nämnts ovan, är det fortfarande nödvändigt om du vill se din bästa. Så väljer klokt och försiktigt.