händerna på med windows 7 mobo

Windows Phone 7 är Microsofts senaste försök att göra en mobil operativsystem som någon faktiskt kanske vill använda. Och den här gången, verkar Microsoft har varit mycket framgångsrika. Windows Phone 7 är en elegant, sofistikerat operativsystem med all den kraft som man skulle förvänta sig från någon version av iOS. Detta är takeaway från Hands-on med olika Windows Phone 7-enheter.

gränssnitt

Windows Phone 7 har ett gränssnitt som är unik i jämförelse med alla andra smartphones som är runt idag. Allt i telefonen, från integrerade funktioner till program, sätts in kakel på startskärmen. Även kalenderhändelser kan vara en av dessa kalendrar.

meddelandefunktioner

Meddelandelösningar på den här telefonen är stor. En användare kan ansluta telefonen antingen till en Facebook-eller ett Windows Live-konto för att spara allt till internet. Den tangentbordet på skärmen är utmärkt och mycket snabb att använda.

mediaspelare

Media Player i Windows Phone 7 är extremt stark. Microsoft har valt att integrera Zune-programvaran i telefonen, vilket är mogen och fullfjädrad, efter att ha varit i Microsoft Zune för år. Windows Phone-användare kan även använda online Zune funktioner, och därför spelar de låtar som de köpt eller hyrt för deras regelbundna Zune på sin telefon.

kamera

Kameran är inget särskilt. Det tar bilder men inte göra mycket redigering. Telefonen kan spela in video också, men finns det verkligen inga specialfunktioner.

microsoft office

Microsoft Office är förmodligen den bästa anledningen att använda den här telefonen. Det är Microsofts flaggskepp programvara och något som inte är tillgänglig för någon annan telefon eller mobila operativsystem. Varje program som finns i standard Microsoft Office kommer att ingå, och med det utmärkta tangentbordet på skärmen, det kan göra en road warrior mycket mer produktiv.

tredjepartsprogram

Hittills finns det ingen tredje part, som är den funktion som många baserar sin telefon beslut om. Microsoft har emellertid fått betala Apple utvecklare att utveckla för sin plattform, så det är troligt att vid lanseringen kommer det att finnas många fler program tillgängliga. Även om inte så många ansökningar som för andra plattformar, det finns inget att oroa sig för här.

Internet-upplevelse

Detta är kanske den värsta delen av telefonen. Microsoft använder Internet Explorer som den integrerade webbläsaren, som aldrig har varit väldigt väl representerade i mobilen. Det är oerhört fult och saknar många grundläggande funktioner. Man kan bara hoppas att det kommer att finnas goda tredjeparts webbläsare tillgängliga. Adobe Flash stöds inte.

Är det ett köp?

Windows Phone 7 är definitivt ett bättre operativsystem än Microsoft har gjort för mobil i år. Det är sofistikerad med en stor gränssnitt och ett stort utbud av funktioner. Ansökningar kommer förmodligen inte att vara ett problem vid lanseringen.