Apple iPhone mot HTC Touch Pro 2

Nokia N97 är ett stort paket, men eftersom Nokia äger Symbian, kommer vi aldrig att få se Windows Mobile körs på telefonen. Och Microsoft imponerad folkmassorna under demonstrationen av Windows Mobile 6.5, det finns en hel del av oss som skulle älska att köra Windows Mobile OS på ett fullfjädrat smart telefon som Nokia N97 bara för att prova.

Oue önskan är HTC: s kommando, det verkar, eftersom den erbjuder en uppföljare till sin populära Touch Pro utdragbart QWERTY luren. Körs på Windows Mobile 6.1, kan Touch Pro 2 kan uppgraderas till 6.5 när det släpps. Med tillägg av Pocket kontor, är enheten ett komplett paket för dem som arbetar hårt och festa harded.

Naturligtvis är det inte förändringen. Touch Pro 2 gör allt större och bättre än det är predeccessor, börjar med resistiv pekskärm TFT (till skillnad från iPhone). Den 3,6-tums skärm gör 65k färger på 480×800 pixlar med lätthet och är snyggare än iPhone. TouchFLO 3D kommer att vara en absolut behandla på denna knock-out, som rymmer en accelerometer, handskrift och en tryckkänslig zoom fältet.

Telefonen drivs med Qualcomm MSM7200A 528 MHz processor, 288 MB RAM och 512 MB ROM som är utbyggbart via microSD-kort.

Överraskande, har HTC beslutat att avstå från en LED-blixt på video-aktiverade 3-megapixelkamera. Autofokusen kvarstår, men dina 2048×1536 pixel bilder kan bara vara för jäkla kornig på natten.

Den 3G-kompatibilitet kommer att komma till hands när Okin videosamtal på sekundär VGA kamera. Även huvudrollen i denna episka är WiFi, Bluetooth, stereo FM, TV-ut och en särskild gästspel av GPS 🙂 Det erbjuder sju timmars kontinuerlig samtalstid.