varför vi är alla beroende av det elektromagnetiska spektrumet

En tabell, det elektromagnetiska spektrumet, kallas av forskare för att kategorisera, studera och beskriva de olika typer av elektromagnetisk strålning. Medan elektromagnetiska vågor kan färdas genom rymden, ljudvågor kräver ett medium för att korsa igenom. Även om de flesta strålning är relativt säker, kan mer kraftfull strålning, såsom UV-strålar, röntgen och gammastrålning vara ganska skadligt. Flitiga studier av forskare på den elektromagnetiska teorin, ser till att strålningsemitterande enheter som datorer, mobiltelefoner och kraftledningar inte kommer att skada oss.

Inom det elektromagnetiska spektrumet, finns det sju grundläggande typer av strålning. Från högsta till lägsta de är gamma, röntgen, ultraviolett, synligt, infrarött, mikrovågsugn och radiovågor. De längsta våglängderna är från radiovågor, vilket kan vara en fotbollsplan lång i längd. Signaler transporteras från tv, radio, mobiltelefoner och trådlöst internet, även om vi inte kan visa dessa elektromagnetiska vågor. Radiovågor släpps även ut från rymden gaser och stjärnor. Osynlig, men med något mer kompakt våglängd, mikrovågor skicka röster via telefon, gör Doppler arbete väderradar, och är utrustade med yttre rymden som bakgrundsbrus. När man diskuterar Big Bang Theory eller undersöka Vintergatan, kommer astronomer pekar ibland mikrovågor.

Infraröd strålning är den tredje längsta vågen i det elektromagnetiska spektrumet och bär små mängder av strålning. Värme från solen är tänkt som infrarött. Använda infraröda elektromagnetiska plussidan kan ormar spåra varmblodiga djur i mörker. Vi använder infraröd värme sensorer för militär taktik, jakt, och även att gripa bootleggers som kopierar filmer på biograferna olagligt. I rymden, lyser infrarött ljus dammet mellan stjärnor.

Efter radio, mikrovågsugn, och infraröd strålning, “synlig strålning” avser den enda delen av det elektromagnetiska spektrum som kan ses av det mänskliga ögat. Typer av elektromagnetiska fält för synligt ljus är solen, reflekterat ljus eldflugor, glödlampor, regnbågar, stjärnor och snabbrörliga partiklar. Vi upplever effekterna av ultravioletta strålar när solbränna inträffar. Dessa cancerframkallande strålar allmänhet hindras av vår ozonskiktet. Emellertid kan skador uppstå på grund av hål i ozonskiktet eller långvarig exponering. UV-strålning är också avges från stjärnor och andra heta föremål.

Varför är vår tillvaro så beroende av det elektromagnetiska spektrumet? Förutom att bidra till några av de största teknikerna på jorden, får vår planet sin energi från solen, genom ljus, som håller världen blomstrar. Vår jord har fotosyntesen, vattnets kretslopp, och en atmosfär, vilket gör det annorlunda än andra planeter, som är precis obeboeliga, frysta klippor. Vi kan vara mycket tacksamma för dessa elektromagnetiska vågor.