trådlöst nätverk

Starta trådlöst nätverk med att se till att din dator har rätt enhet för trådlös internetuppkoppling. De flesta av de nya modeller ute på marknaden idag har inbyggd trådlös sändare men äldre modeller behöver en trådlös adapter ansluten till en USB-port eller PC-kortplats för att göra det Wi-Fi-kapabla. Nya trådlösa adapter är kompatibla med de olika 802.11-standarder.

Efter installation av den trådlösa adaptern Förare bör installeras för att göra datorn eller laptop för att upptäcka befintliga Wi-Fi-nätverk i närheten och sedan vara snabb för anslutning. Äldre datorer kan behöva ett speciellt program för att upptäcka och ansluta till befintliga Wi-Fi-nätverk.

Ett befintligt hemnätverk kan omvandlas till ett trådlöst nätverk åtkomstpunkt. Å andra sidan, om det finns trådlösa nätverk tillgängliga för datorer eller om användaren vill byta från ett Ethernet-nätverk med en trådlös en, en trådlös router med en trådlös åtkomstpunkt, brandvägg, Ethernet-hubb och en port till DSL-modem kan användas.

Använda en trådlös router, kan du antingen ansluta datorer och skrivare i nätverket via Ethernet-kablar eller trådlösa signaler. Trådlösa routrar ger vanligtvis 30 meter täckning i alla riktningar. Naturligtvis kan väggar och dörrar påverkar routerns täckningsområde. Utvidga omfattningen eller räckvidden för den trådlösa routern, kan du använda repeatrar eller utdrygningsmedel.

standardinställningar och alternativ användarnas

Routern kommer att köras på standardinställningarna vid aktivering. Användaren kan dock ändra dessa inställningar beroende på hans eller hennes önskemål med webbgränssnitt. De inställningar som användaren kan ändra är standardinställningen för Service Set Identifier eller SSID som är tillverkarens namn, samma kanal på routern som är kanal 6 för det mesta och som används för att minimera eller eliminera störningar med grannarna trådlös router arbetar på samma kanal, och routerns säkerhetsalternativ som har ett användarnamn och lösenord.

trådlösa nätverk säkerhetsalternativ

Den sista inställningen är viktig för människor som vill begränsa åtkomst till trådlösa nätverk. För detta kan du använda någon av de tre trådlösa alternativ för nätverkssäkerhet tillgängliga. WEP (Wired Equivalent Privacy) till exempel, använder en 64 – eller 124-bitars kryptering metod som uppmanar användaren att ange ett lösenord innan åtkomst. WPA eller Wi-Fi Protected Access på andra sidan är en uppgradering av WEP ingår i 802.11i protokollet.

WPA skiljer sig från WEP till istället för den lite krypteringsmetod, utnyttjar det TKIP (Temporal Key Integrity Protocol)-kryptering för att skydda nätverket uppgifter. Som med WEP, alla användare måste ange ett lösenord för att logga in på nätverket. Slutligen, eliminerar Media Access Control eller MAC behovet av lösenord och användarnamn för att tillhandahålla trådlösa nätverk. MAC använder den unika MAC-adressen för varje dator för att avgöra vem som är eller som inte släpps in i nätverket.