tjusig gadget alert – kolla Celestron SkyScout

Det var ganska surr när en ny pryl, den SkyScout personliga planetarium från Celstron, kom ut på marknaden för ett år sedan. Nu någon amatör dagdrömmare lätt kan hitta och identifiera en av tusentals himlakroppar använder den här enheten.

Vad exakt är det SkyScout och vad gör det? Hur fungerar det? Vilka är några av dess funktioner och vilka är för-och nackdelar med att köpa SkyScout personliga planetarium?

Den SkyScout lokaliserar objekt två olika sätt. Den kan berätta vad stjärna eller planet som du pekar på, eller det kommer att guida dig till det, genom att välja stjärnans namn från en lista. Databasen innehåller över 6000 planeter, stjärnbilder och stjärnor. Inte bara det, det ger dig också några ganska imponerande uppgifter om var och en också.

Vetenskapen bakom dessa funktioner fungerar via en GPS-mottagare (lokaliserar din aktuella position på jorden), en speciell typ av programvara som kan beräkna om stjärnor och planeter är vid just det tillfället och 3 “axix sensorer” som verkar för att mäta gravitations och magnetiska fält.

Några av dess häftiga funktioner inkluderar:
Kvällens måste se lista, lektioner Constellation, Uppdateringsbar Programvara och Data och Sky Tour Cards innehåll (SD-kortplatser för extra innehåll), och en inbyggd i fält guide.

Fältet guide innehåller ämnen som Introducion till astronomi, ordlista, bios text av stora astronomer, text av konstgjorda rymdföremål (Hubble utrymme

Shuttle, Space Station) och en historisk guide till populära kometer.

SkyScout ens “talar” till dig. Använda hörlurar, kommer handdatorn berätta historier om några av de mest populära stjärnor och planeter som du tittar på.

Jag gillar särskilt det faktum att det finns en inbyggd USB-gränssnitt (ansluta till din
dator) så det är lätt att hänga med nya objekt som de dicovered.

Här är en lista över mina för-och nackdelar:

proffsen
Bra teknik, kul för alla typer stargazers, studenter, husbilar, människor i alla åldrar.

Mycket enkel att använda avancerade ännu tillräckligt för amatör astronomists.

Mycket lätt och enkel att använda. Om storleken på en handhållen videokamera.

Det kan identifiera över 6000 himlakroppar, 88 konstellationer (bara lite över 200 himlakroppar har ljudfiler)

Den har en robust känsla,

Den är utrustad med ljudkontroller och du kan styra justeringen av ljusstyrkan i sökaren

cons
Går igenom batterier (använder 2 AA) mycket snabbt.

GPS kan ta en stund för att börja arbeta och dess funktioner kommer att äventyras om användaren är nära metall.

Alla som någon gång försökt att använda en stjärnkarta på natten med en ficklampa är förmodligen kommer att uppskatta och njuta av denna intruguing ny produkt. Celestron är ett välkänt och respekterat företag och ledare inom optik. Även om SkyScout får användas och uppskattas även av barn, är SkyScout definitivt ingen leksak.