LCD kontra plasma vad är skillnaden

Så du funderar på att skaffa en platt-TV för att hänga i ditt hålla rummet. Det kan bli väldigt frustrerande med alla varumärken TV namn, modeller, doo-pappor och typer att välja mellan. När vi granskar på detta tillsammans så kommer du till slutsatsen att det inte finns någon perfekt tv här, så ser du att det beror på var individer specifika situation. I denna artikel kommer vi att diskutera de mest rutinmässigt frågade frågan.

så borde jag få en plasma eller LCD-TV?

1) Hur stor skärm kommer du att behöva?
Tro det eller ej både LCD-och plasma-TV är tillgänglig i upp till 65 “nu. Planerar du på en tv större än 50 “? Om du ska
större än 50 “de större plasmor är mer prisvärd än sina LCD motsvarigheter. Men oroa dig inte … LCD blir mer konkurrenskraftiga varje dag.

2) Vad kommer belysningen situationen vara i ditt TV-rum?
Anledningen till att jag nämner detta för er är att mängden solsken som fyller rummet kommer att spela en roll när du väljer din platt set-TV. Anledningen till att jag nämner detta är att plasma är glasskärm kan spegla en stor mängd natural.So som ni kan föreställa er ibland kan vara ett problem i mycket ljusa rum. Visste du att – direkt solljus kan också lägga till en wash-out av färg. Även indirekt eller omgivande belysning kan orsaka en minskning av kontrast, särskilt i svarta färger som producerats på skärmen.

Nu ska vi prata om en av LCD: s viktigaste fördelarna, eftersom LCD är utrustad med en plast matt skärm som reflekterar mindre ljus. Detta innebär att LCD är oftast ett bättre val för mycket ljusa rum. Så en poäng för LCD här.

3) Låt oss tala om dina möbler layout.
Anledningen till att jag frågar är att tyvärr, när du sitter i en rolig vinkel från skärmen får du en blek LCD bild. Så detta kan vara en viktig sak att tänka på när arrangera dina möbler i ditt TV-rum. Ibland bygger på rum design … Du har verkligen inte mycket av ett alternativ. Så tänk noga om handeln utanför här. Du tenderar att se lite ljus och färgskiftning när du är på för mycket av en vinkel med LCD. (Tack och lov LCD designers bränna Midnight Oil för att försöka hitta en lösning på detta. Nu om du funderar på att skaffa en plamsa, kan en plasma ses med en ganska fast bild från nästan en vinkel. Så en poäng för plasma är här . Eftersom tekniken förändras varje dag och kvaliteten varierar från tillverkare till tillverkare (och modell till modell) Jag skulle göra en sida-vid-sida jämförelse med flera platta skärmar du funderar på. Försök att simulera var din favorit comfy stol skulle vara så att du kan titta på det från uppskattningen vinkel du kommer att använda hemma – och helt enkelt se själv.

Dessa är bara några saker att tänka på när plocka en TV för ditt hem.

Vill du lära dig mer om skillnaderna mellan en plasma och LCD?