IT Consulting nätverkande steg

Starta en IT-konsultverksamhet kräver tålamod och engagemang. Den svåraste delen är ofta att få nya kunder. I den här artikeln, lära sig lite mer om de steg du bör ta innan du börjar din IT-konsultföretag.

steg sexton: få dina nätverk kontakter till en uppföljning planen

Med varje visitkort du samlar, anteckna det datum som du träffade dem och eventuella anteckningar om dem. Om du har en uppföljning begäran som de sa “hej ring mig om det,” eller “hej ring mig på tisdag om att ställa upp det”, omedelbart hoppa på dem.

Uppföljning på begäran i morgon om inte förr. Om du inte kan följa upp med ett personligt samtal, skicka ett handskrivet meddelande som säger att du ser fram emot att se dem igen och om du behöver någon hjälp mellan nu och när vi träffas igen, ge mig ett samtal. Inkludera ditt kort i tonen, och sätta din kontakts kort på en rolodex och satte honom på en 30, 60-dagars samtal tillbaka schema.

steg sjutton: omvärdera din nätverksorganisation alternativ

Ta en titt på de olika nätverk grupper du deltog som gäst. Vilka tyckte du? Vilka har den största potentialen för de flesta affärsmöjligheter? Börja gå och delta. Syftet är att få känna och höja din profil i samhället.

Välj ut minst 4 grupper och gå med dem. Avlämning din kolla personligen till direktören eller kontorschef. Vara direkt och berätta för honom eller henne att du har denna nya IT-konsultverksamhet och att du letar efter små företag som du kan hjälpa till med LAN, etc. Fråga dem vad som är det bästa sättet att lära känna dessa småföretagare som är sannolikt att behöva dina IT konsulttjänster.

Vid varje 60-90 minut händelse, bör du prata med åtta eller tio personer. Hälften av dem kan vara ett slöseri med tid, skulle hälften av dem vara potentiella kunder, skulle hälften vara potentiella värvningar. Det är en fråga om organiserad vistas och hålla ditt namn framför dem.

När du går igenom de första nittio dagar och du har gått till en av dessa varje vecka, gå vidare till mer hållbara nätverk.

steg arton: gör din första direktreklam kampanj

Har dina vittnesmål på plats från dina tidigare kunder, och få dina nätverk organisationernas katalog på skivan. Skicka ut ett personligt brev och ditt visitkort till varje medlem som kan passa in i IT-konsultföretaget sweet spot. Erbjuda dem en gratis 30-minuters behovsbedömning kupong med ett utgångsdatum. Säg att du ser fram emot att se dem på kommande evenemang och sedan kan du alltid följa upp med ett telefonsamtal.

Upphovsrätt MMI-mmvi, Computer Consulting 101 Blog. Alla Worldwide Rights Reserved. {Uppmärksamhet utgivare: levande hyperlänk i författare resurs fält krävs för upphovsrätt överensstämmelse}