hur man rengör din LCD HDTV

Skärmen på en LCD HDTV är inte gjord av glas som i Plasma HDTV och CRT-apparater. Skärmar på LCD-tv är gjorda av plast. Medan det mesta en plast skärm har sina fördelar tycker kraftigt reducerade reflektioner från omgivningen och en ljusare total TV-apparat, är de ännu mer ömtåliga än glas skärmar om man tar hänsyn till att glaset är väldigt svårt att repa med spetsiga föremål. En stor missuppfattning om LCD HDTV är att de är svårare att bryta och skrapa jämfört med en plasma-skärmar när i själva verket är det tvärtom. Medan glaset är mycket lätt att bryta, är det tjocka glaset bakom en plasmaskärm ännu mer slagtålig än den tunna plasten på en LCD HDTV. En liten träff med ett vasst föremål på en LCD skärm kan vara mer än tillräckligt för att orsaka en spricka i plasten skärmen lämnar en stor svart fläck på skärmen. Jag har sett detta hända ganska många gånger och resultaten är hemskt. Så vad kan du göra för att rengöra skärmen på din LCD-TV?

Undvik att använda smutsiga kläder. Ibland som en del av vårt hus städning rutin vi börjar rengöra glasytor och annan elektronisk utrustning med en bit av gamla bomullstyg. För att få saker gjorda snabbare vi använda samma trasa för att rengöra några tabeller eller andra hushållsartiklar skölja det med vatten eller lösningsmedel. Ibland, partiklar storleken på cirka en millimeter fastna i tygstycke vi använder för att rengöra damm och vatten fläckar på glasytor och andra objekt som vi rengöring. Dessa korn av sand eller partiklar är mer än tillräckligt för att orsaka en markering på ytan av din LCD-skärm. Plast är väldigt lätt att repa. Du bör vara medveten om att när glaset inte kan repas av sådana små stenar, de är ett hot mot plastytor. Använd en ren trasa enbart att torka dig TV.

Undvik att använda starka lösningsmedel. Använd vanligt vatten eller icke hårda fönsterputsmedel. Om du är osäker på din städare styrka, prova den i en annan plastyta. Men, är det tillrådligt att även om ytan du testat det på inte visar några tecken på missfärgning eller deformering, bör du blanda det med lite vatten för att sänka koncentrationen av rengöringsmedel i blandningen. Undvik att använda rengöringsmedel som har en tendens att vara klibbig eller är något degig särskilt om de är färgade. Några av dem kan lämna en fläck om inte helt bort. Sådana rengöringsmedel är skapade för att användas på hårda ytor, och kan lätt hålla sig till plast som kräver att använda mer skrubbning för att ta bort dem. Den bästa metoden är att inte använda lösningsmedel och rengöringsmedel helt. De flesta av de fingeravtryck \ märken eller annat damm kan rensas för det mesta med en torr och ren trasa.

Akta dig för det tyg du använder för att rengöra din LCD-skärm med. Undvik nylon kläder och polyester. Använd 100% bomull kläder. Vissa material som nylon är mycket grov och kan lämna små repor som är mestadels osynlig men kan ackumuleras över tiden som du fortsätter att torka av skärmen med jämna mellanrum. Den bästa lösningen är att köpa en rengöringsduk som är utformad för att rengöra laptop skärmar eller du kan också använda den lilla rengöringsduk som kommer med glasögon.

Undvik att trycka medan torka. LCD-skärmar kan spricka lätt om den tillämpas på mycket tryck särskilt på mycket fina modeller. Torka skärmar försiktigt för att undvika att böja plasten och orsaka skador på insidan av skärmen var vätskan sitter. Även om detta kanske låter som sunt förnuft, en tuff att ta bort fläcken kan lätt fresta dig att använda brute force till din LCD HDTV.

Sammanfattningsvis är det bästa sättet att rengöra din LCD-tv är att använda en mjuk bomullstrasa. Undvik att använda lösningsmedel och applicera tryck till plasten yttre skärmen. Detta kommer att säkerställa att din skärm är i toppform och att det ger dig den bästa möjliga prestanda genom att leverera den bildkvalitet du har alltid förväntat bilda din LCD-TV. Alltid vara säker på att tyget du använder är ren och att det inte finns några synliga stenar eller partiklar sand på trasan du använder.