hur man handskas med skivan läsfel på din PlayStation 2

Playstation 2 är en populär spelkonsol. Om du har tur, vann spelkonsol `t besvära er för 2-3 år. Men ibland, kommer du startar upp ditt system och du hittar ett felmeddelande som lyder: `read error`.

Ibland, efter felmeddelandet, kan du spela upp vissa DVD-filmer, men du kan aldrig läsa några andra, eller du kan spela PS1 spel och inte de silverfärgade spel på PS2. Sådana frågor kan inte tyda på allvarliga fel och du kan fixa dem med några smärre justeringar med din Playatation 2. Men när frågorna ser för stort för dig att hantera, kan några enkla tekniker hjälpa dig att övervinna dessa problem. Ta en titt på de flesta av de gemensamma tekniska frågor som din Playstation2 gadget kan ställas inför.

Smutsiga och repig skiva:

Problematiska skivor är alltid främsta anledningen till att du får `Disc Read Error` meddelande på din Playstation 2 spelkonsol. PS2 `s lasern studsar skivan istället för att läsa den information om den finner smuts eller repor på skivan. Medan sätta in skivan i din PS2, se till att skivan är fri från smuts eller repor. Flaskvatten och disc-tvättmedel kan användas för att rengöra dem upp och skölj dem. De repor kan repareras. Om rensning skivorna spelar ingen arbete, kan du använda ett vax-baserat möbelpolish att fylla i repor eller så kan du välja alternativet att köpa en kommersiell skiva-reparationskit att få det gjort.

Rengöring av lasern:

Ibland kan smutsen på lasern leda till felmeddelanden. Du kan få åtkomst lasern genom att öppna Playstation 2 fallet. Ta skivfacket efter skruva alla skruvar och rengöra laser-emitter. Du kan använda bomull svanar doppas i flytande lins rensning o göra detta. Efter återmontering fallet, vrid Playstation 2 på att testa den genom att sätta in skivan.

Laser ajustment:

Re-rikta lasern är en annan process om du misslyckas med att åtgärda felet efter rengöring av lasern. Öppna Playstation 2 fallet och du hittar lasern hjulet som är en Hite plasthjul med hack runt kanten. Ställ ratten i lasern till den lägsta nivån.

Ibland skivorna fungerar bäst i upprätt läge. Så försök att placera systemet i vertikalt läge att sätta den på basen.

Det finns några andra komplicerade fel som inte är lätt att fixa om du tar din PS2 till auktoriserad återförsäljare. Naturligtvis finns det några andra problem som du kan fixa om du följer PS2 reparation guide. Det kommer att ge dig alla detaljer om fastställande av spelkonsol tillsammans med fotografier av systemet, verktygslistor och enkla och sitta med lite instruktioner om vad du behöver göra. Men om din PS2 är under garanti, ska du tänka på att knäcka förseglingen för att åtgärda felet.

Medan reparera din PS2 måste du öppna några av de delar som, skivfacket och arbeta med vissa känsliga delar av systemet. Så du måste vara försiktig med att inte böja eller bryta något av de inre delarna när du tar isär. Men kom ihåg att du utför åtgärden på egen risk. Om du inte är bekväm med någon av arbetet, besöka dig bättre en auktoriserad försäljare. Don `t glömmer att koppla konsolen innan du öppnar systemet.

De kontinuerliga utvecklingen inom spelteknik ger ny makeover till spelkonsoler. Så det är bättre att följa de instruktioner som ges i styrningarna.