desktop virtualisering verkligheten och myten

Har virtualisering av skrivbord eller slutpunkter menar häpnadsväckande besparingar och ökad användarvänlighet upplevelser ensam? Vi undersöker påståenden med en nypa verklighet.

En färsk Gartner studie redovisar en häpnadsväckande statistik: Någon mognat eller välskött företag spenderar i genomsnitt på 5000 $ per år på att hantera en enda ändpunkt maskin (den ödmjuka stationär eller bärbar). Detta är exklusive kostnaden installerade applikationer, utan det är kostnaden för insats som krävs för att säkerställa att det är produktivt att slutanvändaren! Detta faktum har varit inflytelserik nog att skicka CIO över hela linjen skur IT-landskapet för leverantörer som snabbt kan distribuera Virtual Desktop Infrastructure (VDI) som en lösning, och ta stressen med att hantera enskilda maskiner ur den dagliga agendan och låta företagsanvändare göra det arbete de gör bäst. Men det här blogginlägget undersöker denna euforiska quest med en nypa verklighet.

Det finns ingen tvekan om att det finns flera fördelar som uppstår ur när som helst komma att VDI gör: Tunna klienter i arbetet och netto böcker samtidigt distansarbete är att möjliggöra en växande arbetskraft för att arbeta utan att behöva spendera tid och pengar på att resa till arbetet . Tillsammans med omedelbar skalbarhet för att möta nya affärsbehov, förmågan att effektivisera uppgraderingar, och försäkra sig mot dataförlust via säkerheten i ett centralt arkiv, verkar VDI vara silverkula. Slutresultatet är tydlig: VDI har potential att spara dig TCO (Total Cost of Ownership) genom att föra ner kapitalutgifter (CAPEX) som tunna klienter är billigare och robustare, och förmågan att fjärrstyra och lösa problem på en virtuell infrastruktur minskar skrivbordet underhåll och förvaltning anmärkningsvärt.

Men det är här som CIO behöver pausa och ta en titt i organisationen för att se om det finns något mer att VDI än vad det verkar. Ytterligare licenskrav kostnader i samband med virtualisering, management och desktop programvara kan uppväga fördelarna av lägre kapitalkostnader. Det är inte allt, kan mer krävande stationära tekniska krav som följer av komplexiteten i utformningen och förvaltningen av VDI-miljöer driva upp kostnaderna.

Det är inte allt. Enligt en annan studie från Gartner VDI får inte öka för att hantera höga IOPS (Input / Output per sekund) nivåer av “pratsam” operativsystem som de på Windows-plattformen. Oavsett om det är serverns prestanda, krångel lagring eller nätverksproblem i genomsnitt kontorist, kan den traditionella fett-klient modell högre poäng på alla punkter över VDI.

Vid slutet av dagen det är användarnas behov som bör avgöra beslutet. Snarare än att fokusera på Return on Investment (ROI) i VDI, vilket de flesta effektmätningar talar om, skulle det vara värt att titta på Total Cost of Ownership (TCO), som i något scenario ser på en kombination av CAPEX kostnader för OS, applikationer , och kostnaden för att hantera och stödja användarna.

Det är inte allt. Det finns mer att gå. Användarnas behov varierar med typ av verksamhet som företaget är inblandat i. Till exempel ta fallet med en konstruktör vars jobb är att skapa intrikata mönster med hjälp av avancerade verktyg i riket av CAD / CAE. Typiska sådana användare behöver en uppsjö av program som körs ut av olika plattformar för att effektivt utföra sina uppgifter. Denna användare scenario skulle inte gynnas av VDI, eftersom kostnaderna för att virtualisering av en sådan specifik miljö långt uppväger de besparingar från det. Man har sett att användare som har rent transaktionella affärsbehov med ett begränsat antal ansökningar dra maximal nytta av VDI. Ekonomi, inköp och orderhantering är exempel som kommer att tänka.

Fastställande din beredskap för virtualisering är ett område där GSS specialiserat: vår process-strategi gör användningen av VDI-Fitment Tool som tar hänsyn till vilken typ av ditt företag och behoven hos dina användare innan man kommer fram till ett svar på om VDI levererar faktiskt värde som det lovar. Vi har den sakkunskap som krävs för att ta samtalet om virtualisering vettigt för din arbetsmiljö.