viktiga funktioner i cloud computing strategi

Cloud computing är att datorer metod baserad på internet där datorer är försedda med uppgifter delade resurser och programvara och andra enheter precis som ett elnät. Cloud computing definierar ett nytt tillskott, leverans och konsumtion modell för informationsteknik eller IT-tjänster som i allmänhet bygger på internet. Cloud computing omfattar tillhandahållande av skalbara och virtualiserade resurser som en service till internet.

För internet frasen “molnet” används som en metafor för dem och detta cloud computing infrastruktur bygger i allmänhet på moln ritningar för att representera systemet telefonnätet används i gångna tider. Och senare cloud computing användes för att skildra Internet i diagrammen datornätverk som underliggande infrastruktur. Vanliga affärsapplikationer nätet levereras från leverantörer cloud computing nås från ett annat program som en webbläsare eller från webbtjänsten. I cloud computing data och program lagras på servrar.

Kännetecken för cloud computing

Generellt cloud computing konsumenter förbrukar resurser som en tjänst och betalar för förbrukningen av resurser endast som konsumeras av dem. En cloud computing konsument undviker utgifter i termer av kapital genom att hyra användning från tredjepartsleverantör. Autonoma computing är ett av kännetecknen för cloud computing, vilket innebär att datorsystem har kapacitet egenvård.

historia

Bakom utvecklingen av cloud computing Amazon har spelat en viktig roll genom att göra sina datacenter moderniserad. Cloud computing är baserad på molnet ritningar för representation av telefonnätet systemet. Under 2007 Google, IBM och ett stort antal branscher engagerade dem med en storskalig databehandling forskningsprojekt. Vid mitten av 2008 Gartner gör hans sinne att forma relationen mellan IT-tjänster konsumenter, de som säljer IT-tjänster och de som använder sig av det som kommer att resultera i enastående tillväxt av IT-produkter i vissa områden.

Viktiga funktioner

Vissa funktioner för cloud computing nämns nedan –

Ett. Kostnad för cloud computing påstås vara reduceras kraftigt. En cloud computing konsument undviker utgifter i termer av kapital genom att hyra användning från tredjepartsleverantör. Infrastrukturen tillhandahålls av tredje part, och det finns ingen anledning att köpas för en gång.

2. Cloud computing har funktionen av enheten och plats frihet som gör det möjligt för användare att komma åt med hjälp av webbläsare, oavsett var de befinner sig.

Tre. Cloud computing infrastruktur består mestadels av några pålitliga tjänster som överförs med hjälp av datacenter byggda på servrar.

4. För alla konsumenters moln förekommer vanligen som en enda dator åtkomst utifrån konsumenternas datorbehov.