Varför har jag en så långsam Internet fart

Det spelar? T oavsett vilken typ av Internet du har, kabel, DSL, uppringd, eller ens fiberoptisk. Det kommer att finnas tillfällen då din Internet hastighet kommer att vara så långsam det, AOS skrattretande. Mitt jobb är att visa dig vad för slags saker brukar gå fel, och att lära dig vad du kan göra för att rätta till dem och få högsta möjliga hastighet ur din Internet-anslutning.

Det första du bör naturligtvis titta på är den typ av Internetanslutning du har. De vanligaste typerna är uppringd, DSL, och kabel, ökar i hastighet resp. Om du använder uppringd, det finns två sätt att se till att du, Aore få ut det mesta av din anslutning. Se till att du har ett 56k-modem installerat. Detta innebär att modemet kommer att skicka och ta emot information med en hastighet av 56 kilobit per sekund, eller Kbps. Du vann oftast, AOT få full 56k, men det mesta du kommer att nå någonstans mellan 45-50 Kbps. Den andra saken du bör göra är att kontrollera att se till att telefonlinjen är i gott skick. Om det är gammalt och negativ, då du kommer sannolikt plocka upp herrelösa signaler och överhörning från andra linjer, vilket kommer att bromsa din Internet hastighet eftersom modemet ska skicka informationen igen och igen tills den kan gå igenom utan avbrott.

Om du, Aore försöker ansluta trådlöst, det finns två viktiga faktorer som spelar en roll på hastigheten. Den första är närhet. Ju längre bort från navet, eller signal, du är den långsammare din Internet blir, så se till att du don? T avvika alltför långt borta! Andra, om det finns en massa människor som använder samma trådlösa internet, som också kommer att sänka hastigheten eftersom modemet kan bara ta så mycket.

De två vanligaste orsakerna till långsamma internet hastighet orsakas av spionprogram och virus. Spyware är små bitar av programmering som kan övervaka när du går på internet, samt spela in dina tangenttryckningar och därigenom stjäla värdefull information som lösenord till bankkonton. Spionprogram kan också bromsa din Internet hastighet genom att jävlas med webbläsare och ta kontroll över din Internet-anslutning. Detta problem ökar exponentiellt när det finns flera spyware-program körs samtidigt, vilket kan leda till att du förlorar din anslutning helt. Det bästa du kan göra för att bekämpa detta hot är att köra en anti-spyware-program minst en gång i veckan.

Den gemensamma datavirus är också ett bekymmer när det gäller att bromsa Internet hastighet. Virus är program som kan gömma sig i någonting, och om de får tag på din dator, kan replikera sig hundratals gånger, och skicka kopior av sig själv genom e-postsystemet. De kan göra detta hundratals gånger per minut, vilket drastiskt minskar din dator och Internet hastighet. Den värsta delen om ett virus är att det kommer att göra allt detta, och du vann? T ens vet det, AOS igång. Så för att förhindra att detta händer, se till att köra ett antivirusprogram tillsammans med din anti-spyware-program minst en gång i veckan.