kraften i datornätverk

Datornätverket har gjort betydande framsteg under de senaste 30 åren, inte längre är det bara en infrastruktur för att underlätta e-post och surfa på Internet. Nätverket är nu utnyttjas på ett sådant sätt att det bokstavligen är rädda företag miljarder pounds varje år genom att öka användarnas produktivitet och minska driftskostnaderna. Nedanför är en lista på vanliga program som företag använder sitt nätverk för.

tillämpningar
Företag har alltmer blivit beroende av e-post under det senaste decenniet, med ett brett utbud av klient / server e-postprogram finns att välja mellan, under de senaste folk använde Posten och telefoner att göra affärer, numera nummer ett metod för kommunikation är e-post , enligt Gartner.

Kraften i databasen blev verklighet när databasen tjänster blev tillgängliga över nätet, otaliga organisationer använder skräddarsydda lösningar för att organisera sig, oavsett om uppgiften är inköp, administration, försäljning, bokföring, löner etc. .. de flesta drivs av SQL, som enligt min erfarenhet, är fortfarande den mest robusta lösningen som finns idag.

Kopplade till en betydande andel av lokala nätverk (LAN) används för verksamheten, åtminstone i vår erfarenhet, är nätverk som kan skrivare, typiskt LaserJet. Trots tal om papperslös kontor tillbaka i 90-talet, det finns fortfarande ett mycket stort behov av nätverksanslutna tryckeritjänster där kunderna fortfarande måste faktureras och företag fortfarande skriver brev.

nätverkslagring
Många är fördelarna med Network Attached Storage över lokal lagring, eller ännu värre, ett pappersbaserat register. Den mest uppenbara för mig är den flexibilitet det ger vid åtkomst av data, kan du sortera informationen i logiska kategorier och tolka informationen snabbare. Uppgifterna kan krypteras för att säkerställa att det inte hamnar i fel händer, vilket i jämförelse med ett arkivskåp, ger en mycket mer professionell inställning till hantering av känsliga uppgifter. Numera lagringslösningar tillgängliga är så bra att du inte behöver oroa dig för enheten misslyckas, det finns gott om alternativ som exempelvis RAID, som garanterar integriteten för dina data.

säkerhet
I vår erfarenhet, de flesta små till medelstora företag i Storbritannien att använda videoövervakning säkerhetskopierar till VHS-band med hjälp av kameror med dålig bildkvalitet, speciellt i låga nivåer av ljus. Numera finns det övervakningssystem som är anslutna till nätverket och säkerhetskopierar till nätverkslagring, ibland även säkerhetskopiera till offsite nätverkslagring. Dagens moderna övervakningskameror är ganska skicklig med inspelning i låga nivåer av ljus, till exempel 0,4 Lux, som är ett mått på ljus som liknar mycket låg lit bostäder gatubelysning.

röst
Så många företag behandlar vi fortfarande använder en vanlig telefon bärare och betala alldeles för mycket för sina röstsamtal. Detta är vansinne. Med populariteten för SIP trunkar på ökningen, företagen har en utmärkt möjlighet att effektivisera sin telefon utgifter genom att placera dessa samtal över deras nät. En typisk organisation kommer att göra tillbaka kostnaden för maskinvara som krävs inom ett par år där deras telefonräkning kommer att minska avsevärt. Kvaliteten på deras samtal inte äventyras och de funktioner som kommer med IP-telefonsystem är användbara minst sagt, voicemail för alla, samtalsgrupper för säljteam, till automatiserade skötare för kunderna komma fram till rätt person, även musik på is.

video
Precis som de posttjänster över hela världen har blivit mindre om kommunikation och mer om leverans av produkter som köps på nätet, där e har ersatt det, kommer vi också att märka en trend på väg bort från vanliga röstsamtal, går mot videosamtal. Några av de mobiltelefontillverkare redan få bakom videosamtal i stort sätt, det är mycket troligt att under 10 års tid videosamtal kommer att vara standarden. Allt detta kommer troligen att ske över nätet som inhouse tekniska team förlorar kampen för att hålla endast datatrafik på nätverket.

övervakning
Förlusten till företag av människor som checkar deras webmail eller göra saker som att läsa statusuppdateringar på Facebook istället för att göra sitt arbete, är enorm. Som drag av sociala nätverkssajter ökar, så kommer arbetsgivarna behöver övervaka sin personal. Det finns redan program som gör att din chef för att se vad du gör på din arbetsstation, de kanske redan ser dig slösa företaget tid och resurser på deras nya IP videoövervakningssystem. Dina slacking dagar är räknade.