alternativ till ipad topp 5 pekdatorer andra än ipad

Eftersom Apple iPad släpptes människor har letat efter icke-Apple-medel och har varit svårt. Föga förvånande har Apples konkurrenter haft en närmare titt på iPad, och de flesta har ännu inte släppts till allmänheten, här är en snabb förhandsgranskning av vad som komma skall, däribland en eller två som redan kan ha fötts upp sina huvuden till offentlighetens ljus.

Få är tillgängliga just nu, och de som är tillgängliga kommer snabbt att översvämmas av nya modeller när de släpps, så denna översyn inte är avsedd att ta nuvarande förekomsten betydligt hänsyn. Positioner # 1, 4 och 5 bygger till stor del på tillgången eller bristen på den, och denna lista kan förändras betydligt inom de närmaste 6 månaderna.

Ett. BlackBerry PlayBook

Blackberry Playbook (RIM) kommer att göra Apples oerhört svartsjuk när den släpps någon gång nästa år. Den rymmer första plats här, även om det kommer att vara flera månader innan du kan köpa den. Köpa elektronik är mycket frustrerande: du köper något nu och något annat kommer ut nästa månad, och så vidare och så vidare. Så när bestämmer du att köpa, och när ni väntar? Om du bara köper en tablett under de närmaste åren, sedan vänta på detta.

Det är en 7 “tablett med en 1024 x 600 upplösning skärm, 1 GB RAM, 1 GHz ARM Cortex AP dual core processor och en kapacitiv skärm. Lagring är 32GB, men även andra modeller kommer att variera. Playbook erbjuder Bluetooth och Wi-Fi, men saknar 3G av Samsung Galaxy nedan. Emellertid har det en kamera fram och tillbaka med 3 och 5 megapixlar resp. Den kör QNX snarare än vanliga Android, och detta är något medelvärde maskin som kommer att vara väl värt att vänta på.

2. Samsung Galaxy Tab

Finns någon gång under 2010, driver 7 “Samsung Galaxy Tab Android (2,2 Froyo versionen) och erbjuder 3G, GPS, Bluetooth och Wi-Fi, och en micro SD-kortplats. Designen är bra och det är lätt att hålla med en bra känsla, även om det är lättare än iPad. Det är i allmänhet bättre än iPad, och skulle hålla första plats i denna översyn men för det faktum att det sannolikt snart kommer att ersättas av Blackberry Playbook.

Dock verkar Galaxy att vara en komplett maskin medan Blackberry är fortfarande mycket tagen på förtroende. Det var en debatt om vilket skulle vara toppen, men Blackberry svängde den på rykte. Galaxy kan också ha konkurrens senare från Dell 7 “Tablet när det finns.

Tre. Toshiba Folio

Endast placerade på # 3 på grund av den knapphändiga information som finns tillgänglig för HP Palm Pad, är Toshiba Folio den enda enheten i listan med hela 10,1 “skärm för att konkurrera med iPad grafik. Det kör Froyo 2.2 versionen av Android med Bluetooth och Wi-Fi utan 3G i bevis. Med och SD-kortplats som Samsung enhet, erbjuder det också en HDMI-utgång för HD-videouppspelning på en monitor eller HDTV. Den har också en främre kamera, men totalt sett inte matchar Samsung Galaxy .

4. hp palm pad

Detta bygger på WebOS som var en viktig orsak till Palm förvärv av HP. Kommer att lanseras i början av 2011, finns det fortfarande inte mycket känt offentligt om denna maskin som får släppas ut under ett annat namn. Det är svårt att veta var man ska placera detta, men placerades på # 4 men kan hamna högre, kanske till och med # 2, en gång släppt och vi finner den imponerande hårdvara som HP har i åtanke för den imponerande OS.

Fem. Dell Streak

På bara 5 “, har Dell Streak begränsningar som gör det nästan omöjligt att konkurrera med iPad. Köra Android 1.6 (tyvärr), erbjuder strimma många funktioner, bland annat en mobiltelefon (men ganska en stor en som kör en tidigare version av Android) . Men det finns nu, och om du vill ha en mobiltelefon som fungerar som en liten tablett med massor av funktioner (men inte en iPad klon) sedan Dell Streak är värt att överväga. Men det är placerat på # 5 på grund av sin storlek och sitt kommande storebror.

Den 7 “versionen, som heter bara Dell 7” ännu, kommer att övervinna storlek problemet, och även om de funktioner som finns på den är väldigt gles, gör sin förestående tillgängligheten Dell maskin värdig nådde nummer 5 ovan några andra mycket värdiga utmanare för denna lista över topp fem alternativ till iPad.