hur man ska uppnå det bästa ljudet från BMW E36 ljudsystem.

E46 högtalare, E36 ljud, E36 högtalare

Flera personer är stolta ägare av BMW: s kompakta lyxbil, den E36 eller E46. Den E46 kom ut i kupé, cabriolet, kombi, sedan och även herrgårdsvagn karossutformningar. Även om inte längre i produktion, E36 och E46 är överlägsna bilar som är ett nöje att köra. Medan du kör, kommer du vill lyssna på något intressant, till exempel musik. Din BMW: s sound system gör det möjligt. När det gäller din E36 ljudsystem, inklusive E36 högtalarna, eller E46 högtalare, kommer du vill förstå lite om hur högtalare fungerar, till exempel att veta skillnaden mellan passiva och aktiva delningsfilter i högtalarna, för att säkerställa att du kommer att uppnå det bästa ljudet från din BMW: s ljudsystem,.

Ljud är producerad av vågor som uppstår på grund av förändringar i lufttrycket. Snabba våg vibrationer producerar högfrekventa ljud, medan långsammare vibrationer skapar lågfrekventa ljud. I din BMW: s högtalarsystem finns olika typer av förare som är byggda för att bäst tillgodose vissa typer av ljudfrekvenser. Bashögtalare raggar flacka ljud väl, medan diskanter är utformad för att enkelt producera högfrekventa ljud väl. Midrange förare är där för att fånga alla de bästa av ljuden i mitten av frekvensområdet. För varje förare att göra sitt specialiserade jobb, först frekvensen signalen måste delas upp i låg, hög och mid intervall. Speaker crossover är vad utför denna viktiga funktion.

Det finns två typer av crossover: passiva och aktiva. Passivt delningsfilter använder induktorer och kondensatorer för att bryta upp de ljudfrekvenser i enheter som förarna kan hantera. Crossover kondensatorer är fästa till diskant, och crossover induktansspolar är kopplade till woofers. Både kondensatorer och induktorer bifogas midrange förare. Kondensatorer gör ett bra jobb med att föra ljudfrekvenser som ligger över ett visst intervall, och inte ett bra jobb genomför med lägre frekvenser. Eftersom diskanten är utformad för att hantera höga frekvenser, matar kondensatorn det frekvenser den är bäst utformade för att hantera. Det motsatta gäller för induktorn. En induktor kan bäst tillgodose frekvenser lägre än en viss förinställd nivå, och de låga frekvenserna är vad woofer väntar på, för att producera dessa djupa basgångar i din musik som du hör. Eftersom midrange-signalerna kommer att producera frekvenser i mellan vad induktorn eller kondensatorn kan hantera ensam, är båda anslutna till ett mellanregister drivrutin för att skicka de signaler som den är utformad.

För den som önskar lite mer användarvänlighet och precision exakt vilka frekvenser som skall skickas till komponenter, kan aktiv delning vara för dig. Varje förare kommer med en förstärkare, och dessa aktiva enheter bryta upp signalerna innan de når förstärkaren. Detta gör att du personligen justera frekvensområde du vill skicka till en viss förare. De är dock dyrare än passiva system.

Kvalitet högtalarelementen som gör din bil musik vacker.