historia videokameran

En videokamera och en videobandspelare är två oskiljaktiga enheter under den tid då videokameran ännu inte var ute på marknaden. JVC introducerade VHS medan Sony lanserade Umatic och Betamax gör videoinspelning mer mobilt. Den VCR består av en avtagbar kassett spelare och en tv-tuner-enhet. Sedan under den tiden videokameror var ursprungligen avsedd för TV-sändningar syften, gjorde införandet av bärbara videobandspelare och kamera betydande inverkan på TV-branschen.

Jättarna som var ansvarig för populariteten av bärbara videoinspelning gjorde en annan historia 1982 när de inledde videokameran eran. JVC lanserade VHS-C-format Sony började sälja Betacam, betraktas som den första professionella videokameran. VHS-C var i princip en reducerad storlek kassett version av VHS. Å andra sidan, var Betacam utformad för att vara en standard för professionella videokameror. Det gav mer överlägsen bildkvalitet på grund av komponentvideo den använder. Men det godtogs inte omedelbart eftersom hantering och drift av VCR var ansvaret för en video ingenjör. När Betacam kom till platsen, var fotograferna tvungna att hantera både videokamera och videobandspelare. Trots detta nackdelen var omedelbart bortse från det faktum att kameramän har större frihet att flytta runt eftersom kablarna mellan dem och videobandspelaren eliminerades. Sedan Sonys Betacam blev snabbt standard för studion videoredigering och nyhetsförmedling täckning.

Det japanska företaget var inte nöjd med framgången av Betacam. År 1983 lanserade den första konsument videokamera, Betamovie. Enheten var enormt och är normalt vilar på en skuldra sedan en hand är inte tillräckligt för att hålla den. En hel del andra konsument videokameror släpptes till marknaden efter då som är ännu större än Betamovie. Sonys version hade bara optiska sökare utan bakåt eller uppspelning funktionalitet. Med hjälp av sin VHS-C-format, marknadsförs JVC snart en egen videokamera. VHS-C kassett kan hålla band som spelar in 40 eller 120 minuter video medan den mekaniska adaptern hade uppspelningsmöjligheter. Men Sony var inte redo att förlora kampen och omforma Betamax lineupen att bygga Video8 standard. Denna nya enhet används ett band som har en bredd nästan 35% mindre att VHS och Betamax band. Video8 utnyttjat en helt ny metallkomposition vide kassett som tar bort besväret att korta gångtiden. År 1986 gjorde Panasonic en post genom att släppa sin fullstora VHS / S-VHS version att spela in upp till 3 eller 9 timmar video tid. Det var en framgång för många videophiles, universitets TV-studior och industriella videofilmare.

Videokameror fortsatt att utvecklas kraftigt över tiden och den digitala eran var ett undantag. DV-och miniDV lanserades i mitten av 1990-talet. De kassettband för dessa enheter var ännu mindre än sina Video8 föregångare. Den miniDV presenterade också en mer förstärkt ljud och video kvalitet. Digital8 och MPEG2-baserade DVD-videokamera var de efterföljande varianter av DV. För närvarande kommer en nybörjar videokamera kostar ca 100 USD.